Ikke mer blogging

Heisann alle som leser dette

Vil bare meddele at jeg nå kommer til å avslutte bloggen. Jeg kommer fortsatt til å ha det åpen for folk til å gå å se eller dere som skal være utvekslinger neste år kan se hvordan alt var før jeg dro. Hovedgrunnen til at jeg slutter er fordi macen er veldig klikk og den er ekstremt treg som vil si at å lage et blogginnlegg kan ta opptil 2 timer og skrive. Det har jeg ikke mulighet til å gjøre hele tiden. En annen grunn er også fordi det er ikke så veldig vits å skrive om alt som skjer. Jeg tar bilder og legger ut på insta og Facebook, hvor familie og venner kan se alt jeg driver ned. Helt ærlig trodde jeg at det skulle være lett å bloggene gjennom året, men det er dritkjedelig og føler ingen leser eller noe så da er det ikke vits :)

Nå som jeg faktisk skriver et innlegg kan jeg jo si at ja, jeg har passert halvparten av tiden og har snart vært her et halv år. Jippi! Ehm, så skal jeg til Hawaii og 26 dager, så det blir digg. I mars er det spring break og 9. April kommer min kjære pappa hit for å besøke meg. Så i mai er det graduation, så drar jeg herfra 5. Juni. Tror tiden kommer til å fly forbi!

så ja, hvis du vil følge meg igjennom resten av tiden, så har jeg en;

Instagram: annaleversen
Facebook: Anna Leversen

Hvor jeg legger ut bilder ganske ofte :))

Link til begge to er i sidebaren på bloggen!

Snakkes da, den som leser dette!


Jeg er takknemlig!

HAPPY THANKSGIVING!

Heisann! Nå har vi kommet til thanksgiving her i USA, og vi har ferie. Det var jammen på tide! Har nå gått 4 måneder på skole uten noen som helst fri, og det er digg med en uke ferie, så et par uker på skolen igjen, så er det tre uker ferie igjen. Blir ikke bedre enn det! 

Siden jeg er i USA og har vært her en god stund, har jeg en del ting å være takknemlig for. Jeg er takkmenlig for alle tingene jeg har fått opplevd, for familien jeg har (både hjemme og i USA), jeg er takkmenlig for alle folka jeg har møtt, og alle nye venner jeg har fått. Ikke minst takknemlig for Sara, Karianne og Håvard som gjorde helgen min i New York uforglemmelig og vennskapet jeg har fått med dem. Elsker dere! Hawaii blir digg! Jeg er også veldig takknemlig for Thea og Irlin som gjør det og bo i California 1000 ganger lettere, og dere har gitt meg vennskap jeg alltid kommer til å ha. Selv om vi bor på forskjellige steder i Norge. Det driter jeg i! Er utrolig gla i dere <3

Jeg er takknemlig for familien jeg bor hos. Kunne ikke bedd om en bedre familie som er mer perfekt for meg enn denne. Jeg føler meg 100% som hjemme, selv om vi har hatt våres opp og ned, så går det alltid fint til slutt. Jeg er takknemlig for at de tok meg inn i hjemmet sitt for å ha meg boende selv om de ikke kjente meg. Jeg er takknemlig for å ha fått denne sjansen i livet. Det er mange som har lyst til å gjøre det samme, men som ikke har muligheter til det. Og jeg er takknemlig for å ha en pappa som hjelper meg med tingene i livet mitt for å gjøre det bedre. Veldig glag i deg pappa!

Jeg er bare takknemlig for alt! 

Ha en fin dag videre! 

 Hjemreisedato?!

// Los Angeles tid 21:00

Hallo alle folk som gidder å lese bloggen :) Nå har jeg jo vert i Amerika i over 100 dager, og det betyr at 1/3 av året er fullført. Er litt stolt. Har vært  litt opp og ned, men nå begynner ting og falle 100% på plass og jeg begynner å få rutiner i hverdagen. Med tanke på at det snart er jul (har i hvertfall begynt å dekorere her) så begynner tiden å fly ganske fort. Når juleferien er ferdig, er vi allerede halvveis i Januar her, og da er det ikke lenge igjen gitt. Jeg har forøvrig prøvd å bli litt flinkere på å trene og spise sunt, så håper det funker, og jeg blir klar for Hawaii i Februar! Ja, heh, det er da ikke min puls, det var noe klikk med maskinen hvor den viste det selv om jeg ikke tok på det...  anywayys, prøver i hvertfall!

Såå, jaa, siden jeg syns det er litt greit å vite når jeg skal hjem, og slik at jeg kan planlegge sommerferien litt snart, så spurte jeg explorius om når hjemreisedatoen min var. Så ja, jeg reiser til Year End camp 5. Juni og er i Norge 7. Juni! :) Jippii! Litt over 200 dager til. Slutter på skolen 22. Mai, så har jo litt tid her uten skole da, så det blir digg...!

Okii, ville bare komme med oppdatering, nå legger jeg meg!

Snakkes :*siden sist

Halloen! Ja, jeg vet jeg har vert elt borte i sånn tre uker... men jeg har liksom ikke sånn ekstremt mye tid til å sitte ned i i hvertfall en time på å skrive om hvordan livet går. Så da tenkte jeg og oppsummere litt om hva som har skjedd.

1. Jeg har blitt 17 år. JIPPI

2. Pakke fra folka heime

3. Halloween
4. Universal Studios Horror night
Ja, det var vel egentlig det... I helga var det langhelg siden det var Veterans day på Mandag, men jeg brukte halve helga hjemme alene og jobbet med research oppgaven min... Fikk gjort den ferdig og levert inn, så det var herlig. Skal prøve å bli flinkere på å bloggeee, men glemmer det hele tiden... :(

Snakkiiis!


Halloween

Heisann! Som sagt i forrige innlegg, hadde jeg bursdagsfest i helgen. På lørdag kom de fleste utvekslingsstudentene i området og noen fra skolen til må for å feire Halloween fest. Det var utrolig gøy, og alle kledde seg ut! Her er bilder fra det;

Det var en del folk som sov over, men de dro i 12 tiden. Så da bar det bare meg og Irlin igjen. Det var jo veldig varmt igår igjen, så vi gikk ut for å sole oss litt. Tror ikke jeg fikk farge, men det var deilig å bare ligge der :)

Snakkis senere!halloween fest

// Los Angeles tid 16:00

Heisann! Nå sitter jeg på rommet sammen med Thea og Irlin. Vi har brukt fredag og idag på å shoppe og rydde ting til idag. Idag er det nemlig halloween fest her i huset. Jeg har jo bursdag neste uke, dagen før halloween, så idag feirer vi den siden neste helg skal vi til Halloween horror night på Universal Studios. Jeg gleder meg utrolig masse!

Igår ble jeg hentet på skolen og vi dro praktisk sett rett ut igjen for å hente Thea og Irlin. Vi kom til kjøpesenteret etter et time i bil ca. og var der i to timer. Fikk kjøpt meg leppestift og UGGS!!! omg, mine første uggs haha! Det blir jo snart kaldt her også, selv om det enda er 28 grader hver dag, skal det bli mye kaldere de neste to månedene. Så da fikk vi kjøpt det før det ble utslgt. Men ja, når vi kom hjem igår, etter vi fikk rydda og sånn, tok vi ansiktsmaske. Det var utrolig deilig!

Så nå har vi rydda huset, og skal snart begynne å stelle oss til festen. Det blir nok super bra! Her kan dere få en liten sneak peak på hva jeg skal gå med, så dere fatter det nok med en gang :)

Ville bare sjekke inn før jeg blir travel, nok en gang.. Snakkis seneree!

AnnaMK San Francisco

// Los Angeles tid 19:00

Hallo! Så, helgen som var, dro vi til Sacramento. Det er hovedstaten i California og vi skulle besøke mine andre to vertssøsken. De går på college i Sacramento og bor derfor ikke hjemme. Vi dro ned på Torsdag etter skolen og var der til Lørdag kveld, og kjørte hjem. Kjøreturen tok 6 t ca. og vi var ikke hjemme før halv 4 på morgenen på Søndag. Da var det rett i seng for å si det sånn. Uansett, på Fredag dro vi til San Francisco for å se golden gate bridge og shoppe litt. Vi skulle egentlig bare dra familien, men vbror hadde en kompis som bodde i der, så han ble med oss. Det gjorde ikke meg noe, han er trossalt cheer kjendis hihi. Han jobber med noe som hetter JAMZ. Ja, så her er bilder fra det :) btw, jeg er ikke høy, de er bare lave hahah

Verdens beste vertsforeldre <3

beste familien <3

vertsbror og vertsfar

AnnaMK homecoming game + six flags

Heisann! Denne helgen har vært helt sykt hektisk, men helt fantastisk! Vi begynte fredagen med at vi hadde pep rally på fredag noe som var dritkult og at min amerikanske venninne Celia ble med meg hjem fra skolen, og det var også Norske Birk og Leo fra Brasil som ble med Gustavo hjem. De var her til vi dro til Homecoming kampen, og før vi dro, kom Victor, Lucas, Luis og Norske Irlin også bort og ble med på kampen. Lancaster tapte, men det var veldig koslelig å bare sitte med vennene mine og slappe av. Det var jo ekstremt kaldt selfølgelig, men vi overlevde utrolig nok. Etter kampen dro vi til in n' out og spiste middag, og så dro vi hjem og hadde en kjekk liten sleepover før vi tok turen videre til Six flags på Lørdag.Ja, på fredag sov Victor, Luis og Irlin over, så vi var sikkert ikke i seng før i 2 tiden. Vi stod opp ca. halv 8 på Lørdag morgen fordi vi skulle til SIX FLAGS!! Vi hadde kjøpt en sånn firma billett fra jobben til vfar, så det kostet bare $39, og vi fikk være der etter 18:00, eller etter stengetid, til midnatt, og vi fikk gratis middag. Det var selfølgelig utrolig varmt og vi måtte kjøpe t-skjorter hehe. men ja, det var uventet siden det hadde vært så kaldt her de siste dagene. Det var sikkert oppe i 28 grader og jeg gikk med svart bukse og skjorte. Holdt på å renne bort kan du godt si. Ja, uansett så var vi i parken i over 12 timer, og det var helt sykt gøy!! Tror ikke jeg har ledd så masse på lenge!Vi dro fra parken ca. 12:30 og var ikke hjemme før i 2 tiden. Tror ikke vi var i seng før halv 4, og våknet klokken 10. Ganske trøtt kan du si. Uansett, så på Søndag dro vi til et Go cart race i downtown Lancaster sammen med hele gjengen pluss Birk og Leo. Det var veldig koselig og igjen, veldig varmt. haha :) Tror vi var hjemme i halv 6 tiden ca. og jeg slokna klokken 6. Sov til 9 siden vbror ringte og vekket meg, og tror jeg la meg i halv 11 tiden igjen. Da jeg våknet i morges, klokken 6, visste jeg at jeg ikke kom til å holde ut på skolen og gud hadde jeg rett. Jeg var dødstrøtt første block, men siden vi var ute og gikk, gikk det fint. men da jeg kom til Engelsk, aka sitte i ro og kjede vettet av meg, sovnet jeg. Det var ikke bare sånn dyppe av i 2 min, det var sovnet. Tror jeg sov i 30 min eller noe og våknet ikke en gang av at ringeklokka ringte og en i klassen måtte dunke borti meg og si at vi skulle gå hahah, FLAUT! jaja, håper ikke det skjer igjen i hvertfall!

AnnaMK travelt...

// Los Angeles tid 19:00

Heisann! Kommer med et nytt litt rotete innlegg hvor jeg egentlig bare summerer opp hva som har skjedd siden sist. Jeg har gjort masse forskjellig, som f.eks. vært på stranda, hengt med norske, dratt på min første "movienight" og hatt en liten fotoshoot. Tenkte å forklare mer i bilder. For mer oppdateringer, kan dere følge meg på Instagram på annaleversen :))

Ja, tror det er for et par uker siden vi dro til stranda sammen med Victor, Lucas x2 og Gustavo, og på veien ned plukket vi opp Mona fra Stavanger :) Det var veldig koselig, og veldig gøy å tilbringe dagen sammen med venner og familie. 

Jeg fikk min første pakke fra Urban Outfitters!! Wii, måtte bestille klær på nett siden jeg aldri fant noe jeg likte i butikkene. Også begstilte jeg på Labor day, så det var masse tilbud + jeg hadde en 10% kupong så fikk tilsammen to bukser ($39 hver), en skjorte, en hettegenser og en dongeri jakke ($71) for $248!! Fy fader, var sykt fornøyd med alt jeg fikk og alt passet perfekt!

Jeg og vmor dro til costco og hun kjøpte inn ting som vi trengte og det ble tilsammen nesten 3000 kroner! hahah vi måtte ta bilde siden vognen var nesten høyere enn meg, det var litt morsomt :)

Ja, har jo da hengt med min kjære Thea igjen! Vi dro og hentet henne og hennes utvekslings student fra Italia og dro hjem hit igjen. Vi var her i et par timer før vi dro videre ut på "movienight" med noen folk fra den ene klassen min :) Var veldig koselig! Ja, åsså er det spirit week på skolen denne uka og på Tirsdag var det twin day og jeg var twin med min kjære Celia! Vi var ikke helt like da, men ganske nære må jeg si.

I går hadde Gustavo bursdag så vi dro til Bex for å spise middag sammen med folk fra Brasil og Birk fra Norge. Det var også veldig gøy og etterpå dro vi til et sted som heter Cold Stone hvor de har verdens beste is. Det som er, er at de lager isen foran deg! Jeg valgte en som heter "All lovin' no oven" som er en cookie dough is med vanilje og sjokolade. De blander alt du ville sammen og det var dødsgodt! haha, tror det er min nye favoritt! haha

Åsså har jeg lagt med to bilder fra skolen idag med meg og min kjære Hannah! og et bilde hun tok av meg til det ene prosjektet heheh

Håper dere koser dere hjemme! Miss you all!!

AnnaMK High School

// Los Angeles tid 19:40

Halloen alle sammen! Har innsett at jeg blogger alt for lite, men det er fortsatt det at jeg ikke har så masse å blogge om. Derfor sitter jeg nå, mens jeg vasker kler, på senga å tenkte å skrive et lite innlegg om hvordan high school er her borte. Jeg hadde tenkt å skrive om det første uka etter skolen starta og alle fagene var på plass, men det har rett og slett gått i glemmeboka. Så nå, etter snart seks uker med skole, kommer innlegget om hvordan high school er.

Først og fremst kan jeg jo begynne med å si at skolen er ekstremt stor og har ekstremt mange elever. Tror det er ca. 2500 eller noe slik. Så ja, det er jo en ting. Så har vi jo da fagene. På min skole er det slik at vi har ABC dager og DEF dager annenhver dag, noe som er utrolig greit. For å forklare det lett, har vi 6 fag som vi fordeler på to dager. Så ABC er 1, 2 og 3 time og DEF er 4, 5, 6 time. Alle timene varer i 2 timer og vi har en halvtime lunsj midt inni B block. Så har vi også de elskede Flex og Mini dagene, som vi har ca. to ganger i måneden. Der har vi alle fagene i 45 minutter, og slutter på skolen 12:56 og mini dagene er alle fagene 30 minutter og vi slutter 12:06. Imorgen har vi flex dag og neste Torsdag har vi minidag og Torsdagen etter har vi Flex dag igjen, og det skal bli digg! Den dagen reiser vi faktiskt til Sacramento for å besøke mine andre to vertssøsken! Gleder meg! Anyways....

Fagene mine går som følger;

A - 3D Media Design

B - Economy/Civics

C - Mutlimedia Contemporary Design 2 (MD2) 

D - Visual Imagery 1 (Photography)

E - English 12

F - Advanced Technology Projects

Ja, jeg har 18 timer media fag (trenger 17), og har akkurat de fagene jeg trenger for å få året mitt godkjent i Norge. Dette vil da si at jeg ikke får graduate her, men det går egentlig fint, for det koster masse penger, og det er ikke noe jeg virkelig MÅ gjøre. Dessuten må jeg ta sånn tre ekstra fag online, noe som jeg ikke har kapasitet til. Så ja, det var litt om fagene, nå går jeg videre til selve skole tingene.

Nå kan vi gå over til litt av ting som er anderledes;

1. Skolen har egen student inngang

2. Kommer ikke inn på skolen uten ID'en rundt halsen

3. Security er overalt og kjører rundt i golfbiler

4. Ringeklokka høres ut som en krigsalarm

5. Det er ikke så strengt som alle skal ha det til

6. De er ikke strenge på kleskoden

7. Er du syk, må du ringe skolen og si ifra, ellers ringer de hjem å spør hvor du er

8. Skal du noen steder i timen, må du ha med et pass som sier at du har lov av læreren

9. Studentene går til læreren, ikke motsatt. Klasserommene er som lærerens kontor, og hvis du har den timen, må du gå dit.

10. Et ord, Earthquake øvelser

Styggeste bildet, men ja, har to, det ene er lunsj pass siden jeg er senior, som vil si at jeg kan gå ut av skolen for å kjøpe lunsj. Hvis jeg noen gang har bruk for det. Har jo bare junior venner, nesten. Ja! Vi har fått våres første Report Card, og må si at jeg imponerer meg selv litt. haha, men er også litt skuffa over at jeg ene karakteren har blitt til en B siden ja, jeg fikk F på en skikkelig vanskelig Økonomi prøve. Skal prøve å skjerpe meg, men det er faktisk ikke så lett som alle skal ha det til. Selv om det er multiple choice... men jaja, sånn ser det ut nå i hvertall!Men ja, det var litt om skolen, håper det var interesant for dem som eventuelt skal på utveksling neste år :)) Kommer snart mer innlegg!!

AnnaMK  #UtvekslingVideo - Disneyland 2013

Skal snart begynne på videoen fra dag to, når vi var på tour i Hollywood, og tror ikke den blir like lang :))

AnnaMK  #UtvekslingHollywood

// Los Angeles tid 18:50

Heisann! Tenkte jeg skulle legge ut litt bilder fra Lørdag når vi dro på tour i Hollywood og LA. Vi stod opp om morgenen nok en gang og var klare til å dra på en tour buss som skulle ta oss med til Hollywood, LA og stranda. Vi hadde to stopp på en og en halv time og et stopp på 2 timer. Først kjørte vi litt rundt slik at vi kunne se litt forskjellige ting langs veien, mange studioer, som f.eks. paramount pictures og hollywood skiltet. Men første stopp var Hollywood walk of fame, hvor det var ekstremt varmt, men det var veldig fint :) Så noen kjente sine stjerner, men ikke noe veldig stort, vi gikk ikke så veldig lenge før vi måtte tilbake til bussen. Etter dette var vi på turen mot the Farmers market i LA og der spiste vi sushi og gikk litt rundt på markede, ikke så masse å gjøre egentlig, det var veldig trangt og varmt, nesten litt som syden marked.

Deretter gikk turen videre til stranda! Vi kunne velge mellom Venice og Santa Monica beach, og vi hadde egentlig tenkt å dra til Venice, siden det er litt gøyere og litt mer artister osv. men siden buss sjåføren anbefalte å dra til Santa Monica, gjorde vi det. Klager ikke. Det var nydelig som alltid! Vi gikk ut av bussen og det første jeg tenkte; å, så kaldt det var her! haha, det hadde jo vært supervarmt hvor vi kom fra, og plutselig blåste det kjølig vind, haha, det var deilig da!

Ja, så her var det masse bilder fra dagen, og senere på kvelden kom vmor og henta meg og vi dro hjem igjen. Var hjemme i ca. 10 tiden, men hadde en av de kjekkeste helgene på lenge! Kommer aldri til å glemme det, og jeg fikk et enda bedre forhold til min kjære Sara som jeg bare har kjent i en måned, men jeg føker jeg har kjent henne hele livet! Love you boo <3 Gleder med til å se hun å Karianne igjen, savner dere begge kjempemasse!!

AnnaMK #UtvekslingDisneyland - bildedryss

// Los Angeles tid 16:00

Heisann! Nå sitter jeg på sofan og kom hjem fra skolen for ca. en time siden. Tenkte jeg kunne blogge om helgen siden det var en av de beste på lenge! Min kjære Sara kom fra Phoenix og verdens snilleste Domanic kjørte meg i to timer til Anaheim, slik at jeg kunne sove på hotellet til Sara sin familie fra Tordag til Lørdag :)) Vi dro Torsdag kveld fordi Dom var på skolen til 9:30 og var hjemme 10 ca. så kjørte vi rett videre. Selfølgelig gjorde han det jo ikke gratis, så jeg måtte gi han 45$ og mat, men det gjorde ingenting for jeg fikk se min kjære Sara igjen <3 Må si jeg ble ganske blakk på denne helgen, men det var verdt det. 

Vi tok den to timers lange turen ned til Anaheim og det gikk egentlig ganske fint. Fikk blitt litt bedre kjent med vbror :)) Vi kom frem i ca. halv tolv, og vi ble møtt  av Sara og vfaren hennes. Vi sto å snakket i fem minutter, så dro vi opp til hotellrommet og egentlig bare la oss, for å stå opp tidlig for å rekke bussen som tok oss til DISNEYLAND!

Vi la oss og var klare for Disneyland. Vi dro til California Adventures parken for å få litt mer karuseller for oss litt eldre barn. Det var utrolig gøy, og er noe jeg kommer til å huske for resten av livet :)) litt som resten av mitt opphold i USA. Ja, vi stod opp 07:30 og var i Disney kvart på 9 ca. og vi måtte vente til parken åpnet til og med. Tok en del bilder fra dagen selfølgelig, så legger ut de jeg la ut på Instagtram og fra kamera. 

Hadde en super dag i Disney <3

AnnaMK #Utveksling #Disneyland #Exploriususa Roadtrip

// Los Angeles tid 21:00

Heisann! Nå sitter jeg og pakker mens jeg hører litt på Kaizers og Mods, bare for å ta en liten pause fra engelsk. Begynner å bli litt slitsomt. haha, men uansett, nå venter jeg på at vbror skal komme hjem fra college slik at vi skal ta en liten roadtrip til Anaheim. Eller, han er en engel og kjører meg dit siden jeg skal treffe min kjære Sara (bloggen hennes HER) igjen siden New York!! Guuuud som jeg har savnet henne! Jeg har savnet hele gjengen jeg hang med i New York, men nå får jeg treffe henne igjen! Denne neste timen før vi drar kunne ikke gått fortere. Ja, men sa uansett, så skal jeg dra til henne i kveld, og kommer til hotellet rund halv 12 tiden, og så skal vi ti DISNEYLAND i morgen :)) Fy søren, jeg gleder meg! Det blir dødsbra, og været er meldt 36 grader og full sol, klager ikke. 

Tenk at jeg treffer denne herligheten om kun et par timer!! Glæd mæ Saraa <3

Ja, åsså idag på skolen sitter vi i MD2 timen, og plutselig sier læreren min; Speaking of Anna, she just won third place for her logo! Og jeg bare, hæææ?!? Vant jeg? Haha, det var dritkult! Jeg vinner aldri noe, var litt stolt da kan du si :)

Noen få av mine buddies på skolen! Ja, har fått en del venner nå, haha, og er faktisk invitert til en sweet sixteen på Lørdag, som jeg skal prøve alt jeg kan på å rekke :)) 

Ja, så ville bare poste et kjappt innlegg før helgen siden jeg får nok ikke blogge igjen før Søndag :)

Følg meg på Instagram, der skal jeg prøve å poste bilder så ofte som mulig til dere! Trykk på bildene for å komme til brukeren min, eller følg meg på @annaleversen :))

AnnaMK  #Utveksling #Exploriususa #Disneyland #LosAngelesingenting spesielt som skjer

// Los Angeles tid 18:40

Heisann alle sammen! Ja, jeg vet jeg ikke har blogga, men det er fordi jeg har lite lyst til å blogge når ikke så masse skjer. Jo, jeg gjør jo ting hele tiden, men føler ikke det er verdt å blogge om. Men bare for å gi dere et lite innblikk om hva som skjer for tiden. Det er fortsatt ekstremt varmt hær og idag var det 103 grader Fahrenheit  aka 39 grader celsius her, og igår solte jeg meg hele dagen siden vi hadde fri på grunn av Labor Day :) Yey, min første langhelg! Det var super herlig med fri, og jeg tilbrakte helga mi på å:

Fredag
Vi kom hjem fra skolen og slappet av. Deretter dro vi til Costco for å spise pizza siden det er kjempebillig der. Costco er en stor lagerbygning hvor du kan kjøpe alt i store pakninger og få det billigere i butikken, siden du kjøper mer av en ting på en gang. Veldig praktiskt egentlig, siden de selger allslags ting. For eksempel, så fant jeg en ti pakning med eos til under prisen av det en koster hjemme. Ja, så etter det gikk vmor til jobb igjen, og vi leide Paranormal activity 4, som jeg angrer på...Lørdag
Da kom lørdagen og dagen vi skulle til Anaheim på familieselskap. Vi presset oss alle fem inni bilen og kjørte i 2 timer for å komme dit. Det var veldig koselig, og da vi kom dit, var det ekstremt varmt og fuktig. California er ikke kjent til å være den staten som er fuktig, men siden det hadde regnet i Palmdale, var det veldig fuktig i LA. For å si det mildt, vi svetta og vi svetta, og til slutt gikk vi inn for å sitte i air condition. Etter noen timer gikk turen hjemover.Søndag
Dette var dagen jeg skulle tilbringe på å kjøpe resten av tingene jeg trengte. Jeg og Thea ble kjørt i Valencia mall, som tar ca. 40 min bare for å få bra shopping. Trodde vi. Vi kom dit, og de hadde liksom Forever 21 og Victorias Secret og alt det der, men det var bare ikke bra. Vi var der i ca. 4 timer og jeg endte opp med å ikke kjøpe en dritt... eller jo, en frossen yogurt. Det var veldig god :) Vi ble henta og kjørte hjemover.Mandag
Jeg våknet tidlig Mandags morgen av en lyd fra skype som min kjære søster spurte om jeg var online.. klokken var 06:52 og selfølgelig fikk jeg ikke sove igjen... Jeg lå å slappet av i senga litt, før resten av vfamilien tok turen ned til Onkelen til vfar sin resturant for å fikse opp der. Jeg valgte selv og ikke bli med for jeg ville slappe av og sole meg her hjemme. Jeg bestilte også klær på nett, wohoo! Det var jo labor day, så masse salg overalt :)) Jeg kjøpte fem ting på Urban outfitters; 2 Bukser, Denim jakke, En hettegenser og en skjorte for bare 248 dollar med 20 dollar tax. Ikke dårlig... Ja, utenom dette, lå jeg bare ute hele dagen og solte meg, fikk endelig tid til det for en gangs skyld :) Så idag var det på'n igjen med skole og klar for en ny uke. Det er ikke helt 100% sikkert enda, men SARA kommer til Cali på Onsdag(!!!) De skal kanskje til Disney på Torsdag og spurte om jeg ville bli med. Og siden mine vforeldre er best i hele verden, lar de meg være "syk" slik at jeg kan bli med dem!! Håper det blir noe av :)) 

AnnaMK #Utveksling #Exploriususarommet mitt

// Los Angeles tid 22:00

Heisann! Nå sitter jeg, og skal egentlig gjøre meg klar til å legge meg. Men siden jeg er så dårlig til å blogge i hverdagene, tenkte jeg at jeg skulle gjøre et unntak siden jeg ikke har noen lekser idag og satt tre timer med lekser igår. Jeg har fått endel spørsmål om jeg kan legge ut bilder av rommet, og selvfølgelig kan jeg det :)) Hadde egentlig tenkt å lage en liten room tour video, men den ble ikke bra, så det blir bilder denne gang, håper dere overlever. Here you go!

btw, jeg fikk B på den Økonomi prøven jeg hadde hvis noen lurte. Fikk 87% og var et spørsmål rett fra få A.. jaja..

Hva syns dere? 

AnnaMK #Utveksling #ExploriususaVideo - Soft Landing Camp

Best kvalitet i 1080p :))

AnnaMK #Utveksling #exploriususa #NewYork #SoftLandingCampHelgen

// Los Angeles tid 11:43AM

Heisann! Nå har jeg endelig fått nett etter to dager uten. Derfor har jeg ikke klart å blogge for dere.. Men ja, tenkte jeg skulle fortelle dere om helgen min :)) Forresten! Hadde min første prøve på Torsdag, i Økonomi. Den var nokså lett, med tanke på at det var flervalg, OG vi kunne ha notatene våre på den, OG han sa hva vi fikk om på prøven. Så ja, satser på en A eller B :) 

Fredag
Etter vi kom hjem fra skolen, dro Benny og jeg til Palmdale for å hente Thea. Hun skulle sove her :) Hun skulle egentlig sove her hele helgen, men hun måtte i bursdag til faren til vfaren hennes på Lørdag. Derfor bestemte vi oss for å dra på shopping på Søndag heller, siden hun ikke kunne på Lørdag. Når vi hadde hentet henne på skolen og kjørt henne hjemom for å hente ting, kjørte vi tilbake. Turen tar ca. 20 min. Men åå! Når vi kjørte hjem fra henne da, stoppet vi på et lyskryss. Vi hadde akkurat stoppet og var første mann på linja for å krysse over veien. Jeg så ned på mobilen i et sekund, og så er det en ved siden av oss, som bare kjører på for å prøve å rekke det oransje lyset. Han rakk det ikke, og krasjet RETT inn i en pick up som krysser veien. Han traff bak i siden på bilen og begge bilene ble snudd 180 grader, bare hans bil ble knust. Heldigvis ble ingen skadet, men hadde han vært et sekund før, hadde han krasjet rett inn i passasjersiden på bilen og en jente på ti år hadde nok blitt hardt skada. Det var helt sykt! Jeg har aldri opplevd noe sånn før!!

Ja, så uansett, vi kjørte inn til siden, og hjalp til og sjekket om alle hadde det bra. Hun ene jenta i den store bilen slo hodet sitt i vinduet og grein litt, men ellers var alt ok, og politiet kom med en gang. Så vi var der i fem-ti minutt ca. så kjørte vi videre hjemover. Da vi kom hjem, slappet vi av, så skulle plutselig vbror og han andre utvekslingsstudenten til The fair sammen med kompisen og hans utvekslingsstudent. Så derfor spurte jeg om jeg og Thea også kunne bli med, så der tilbrakte vi Fredagen våres :) Veldig koselig! Domanic ble hypnotisert, det var ekstremt morsomt!!


JEG VANT!!

Du kan følge Thea sin blogg på Theaicalifornia.blogg.no

Lørdag
Det skjedde ikke på mye på Lørdag. Jeg skulle egentlig på shopping med Thea, men det ble det ikke noe av siden hun måtte i bursdag. Vi kjørte henne hjem, men vfar ville ta oss med til Jumpa Juice, hvor de selger forskjellige smoothier. Jeg liker jo egentlig ikke smootie, siden alle som noen gang har laget til meg har stappa banan oppi, noe som jeg ikke takler. Men jeg sa jeg skulle prøve. Jeg prøvde en jordbær og mango smoothie, siden den hadde ikke banan i seg, og den var dritgod!

Søndag
Ja, idag er det jo søndag, og klokken er bare halv 12 på dagen. Tror ikke vi har noe særlig med planer, annet enn at jeg skal gå å få meg facial på et spa. Gleder meg utrolig mye! Skal bli herlig. Ellers, kommer jeg nok til å sole meg litt, siden jeg begynner og bli kraftig blek igjen. haha!

Ha en fin dag hjemme alle sammen!

For mer oppdateringer, følg meg på Instagram aleversen! :)) HER

AnnaMK  #Utveksling #Exploriususa

 

 Shopping i Los Angeles

// Los Angeles tid 23:00

Heisann! Nå ligger jeg i senga etter en lang dag, og klar for en ny uke med skole. Idag har vi, som det står i overskriften, vært på shopping i LA. Som hver helg, drar vmor inn til LA for å hjelpe faren hennes, og til nå har vi blitt med. Det er veldig koselig, for da får vi tilbringe litt mer tid sammen. Vi dro idag i halv et ca. siden jeg måtte gjøre lekser først... men vi var ikke skikkelig på farten før 1, siden vi måtte innom et apotek og kjøpe et par småting, og plutselig finner vbror fra Brasil ut at vennene hans ville være med, så da var vi full bil. Vi kom til Mall of the Americas i 3 tiden ca. etter vi hadde vært hos faren til vmor, og så spiste vi på cheesecake factory og etterpå var det tid for shopping :))

På motorveien på vei hjem, så stoppet plutselig trafikken opp. Når vi hadde sittet i kø en liten stund begynner vi å se blålys. Da tenker jeg selfølgelig ulykke, og det var det det hadde vært. Vi kjørte forbi og så at det var en motorsykkel som hadde krasjet, og så sier vmor plutselig; Den som kjørte den er mest sansynlig død nå. Motorsykkelen hadde nemlig ikke noe fremhjul, og vi tror kanskje det har sprengt eller noe. men ja, på bilde kan dere se sykkelen ligge oppå taubilen.

Jeg fikk faktisk kjøpt masse ting av det jeg trengte idag, og ikke ting jeg egentlig ville ha. Jeg ville jo ha det, men det var noe nødvendig i hverdagen. Vi var innom Urban Outfitters, Sephora, H&M og Forever 21.AnnaMK #Utveksling #LosAngeles #Shoppingpoolparty

// Los Angeles tid 09:02

Heisann! Nå i helgene har jeg litt bedre tid på å blogge for da har jeg ikke skole eller lekser. Eller jeg har lekser, men de er til Tirsdag. Anyways, igår var vi på sånn student orientation meeting, der vi snakket om regler om hva som må gjøres og ikke gjøres mens man er i US and A. Ikke noe stress, bare at vi skulle være der klokken 10 og det varte i 2 timer eller noe sånn.. og som alle innendørs steder i Cali, var det iskaldt.

Anywayss, etter dette hadde vi et flott pool party, eller Welcome to America party hos oss for alle studentene i Educatius i Antelope Valley. En av gruppene ble ikke med, som vil si alle norske jentene bortsett fra meg, Thea og Dy. Litt kjipt, men de får bli med neste gang! Så ja, det var super koselig, og det var folk fra Norge, Brasil, Thailand og Italia. Her er bildene fra dette, kjære lesereGjengen fra Brasil


Gjengen fra Norge
AnnaMK #Utveksling #Exploriususa #Poolpartyførste uka overstått

// Los Angeles tid 20:28

Nå er det Lørdag, og jeg er endelig ferdig med første uka av high school. På Mandag var det bare registrering, så kunne vi gå hjem, og på Tirsdag startet eventyret. Eller på Mandag ville jeg si det var et mareritt. Det er noe av det værste jeg har vært med på, og jeg hadde helt angst inni meg hele dagen. På Tirsdagen gikk det mye bedre, og jeg ble kjent med mer personer. Jeg har blitt mye mer utadvendt, og er egentlig ikke redd for å dumme meg ut eller snakke til fremmede lenger. Måtte bare ta med selv i nakken, og si at dette er ikke flaut, og nå er jeg over det. Har fått flere nye venner faktisk, og nå er første uka over. Gleder meg til neste uke :))

Men ja, denne uka har vært den varmeste på den tiden jeg har vært her, og gradene har ligget på 39-40 grader. Prøver å ikke krepere, men det er litt vanskelig. I går kveld var vi også på The Fair, som er et slags karneval, bare med masse karuseller osv. Det er en grunn til at jeg sa i går kveld, for det er så varmt at du bør ikke gå ute i sola på dagen. Så ja, der var vi til 12 i går kveld og jeg la meg halv 1 for å stå opp tidlig idag... lover ikke godt for neste uke.. jaja, her er noen bilder til dere kjære lesere.

AnnaMK  #Utveksling #exploriususa #highschoolførste skoledag

Heisann! Ja, jeg vet jeg ikke har blogget på lenge, men det er rett og slett fordi jeg har lagt det litt til side, ikke hatt så mye og blogge om, og igår var jeg ikke i det beste humøret med tanke på at det var første skoledag og det gikk helt drit. Så ja, tenkte jeg kunne fortell litt om det. Jeg kom på skolen og hadde Engelsk i første time, og det var greit nok. Læreren min visste ikke at jeg var en utveklslingsstudent og selfølgelig valgte hun meg til å lese et lite avsnitt i boka. Det er noe av det flaueste jeg har gjort, haha, det gikk ikke bra... men jaja. Så neste time var Økonomi, og der forstod jeg ingenting.. men det er et fag jeg må ha, så jaja, får bare overleve dette semesteret. I denne timen hadde vi også lunsj, så hadde jeg ikke truffet noen som hadde lunsj på likt med meg enda, så endte opp med å sitte alene. I siste time var det en koselig jente som hjalp meg, men satt helt alene hele den timen også. Etter skolen var ferdig ville jeg bare hjem og sove.. 

Så idag når jeg våknet ville jeg ikke på skolen, jeg var supernervøs og ville bare ligge på rommet. Heldigvis gikk det mye bedre! Jeg startet dagen med Photography og det var ganske gøy. Vi satt i grupper, og vi delte oss inn ette hvilke sko vi hadde. Jeg hadde Vans, så jeg satt med 5 andre gutter, men det gikk greit. Etter dene timen var det tid for matte. Jeg valgte den letteste matten fordi jeg egentlig ikke trenger det, men valgte det fordi jeg måtte ha flere fag. Det møtte jeg Lilianna, som jeg spiste lunsj med, og som jeg også satt me i hele timen. I siste time hadde jeg Advanced Technical Projects hvor vi er en liten gruppe på 6 stykker som laget logoer på t-skjorter og filmer osv. Det var utrolig gøy egentlig, og mye mer sosialt. 

Ja, så har jeg fått bildene fra vmor sin ipad så her er to haha

Ja, jeg ble altså dyttet i bassenget og har derfor på meg kler.

Så ja, det er litt av hvordan de to første dagene på skolen har vært :))

AnnaMK ♥  #Utveksling #exploriususa

 svar på spørsmål

Skal du ta lappen i USA?
Jeg tror ikke jeg får sjansen til det?

Er du Junior eller Senior?
Jeg er Senior på skolen min

Hvis du er senior, hvilke fordeler ser du mest frem til?
Jeg tror jeg ser mest frem til alle de senior tingene du får oppleve, som vi ikke har hjemme.

Skal du graduate?
Skal prøve så godt jeg kan å få graduate, men da må jeg ta et online class.

Hva gleder du deg mest til i år?
Tror jeg gleder meg mest til alle turene vi skal på.Skal du til Hawaii?
Njaaa, det er enda usikkert, men skal prøve så godt jeg kan for å få det til.

Hva var det totale beløpet du betalte for utvekslingsåret, sett bort fra visum?
Jeg tror det var ca. 150 000,-

Hvor mye fikk du i stipend fra Lånekassen?
Stipendet mitt ble på noen sjokkerende 100 377,-

Kan du presentere vfamilien med bilder?
Det har jeg gjort i dette innlegget HER

Kan du legge ut bilder av huset du bor i?
Ja, det kan jeg nok få til

Hvilke fag har du på skolen?
Har ikke valgt ut fag på skolen enda, men kan legge det ut etter første skoledag.

Gruer eller gleder du deg til første skoledag?
Jeg gruer meg noe helt sykt!!Hva skal du ha på deg på første skoledag?
Jeg kommer til å legge ut et bilde av det, men skal ha på meg en svart bukse og en t-skjorte, som jeg kjøpte på Urban Outfitters.

Er det kleskode på skolen?
Ja, det er det på alle skoler i USA, men ikke alle er like strenge. Min skole er heldigvis en av dem .

Føler du at du kan være deg selv hos vfamilien eller må du holde deg litt tilbake?
Jeg føler meg 100% hjemme hos denne familen. De er prikk like meg i oppførsel og har akkuratt samme humor som meg, noe som jeg elsker!

Er familien religiøs eller noe sånt?
Nei, ikke noe særlig. De tror på gud og sånn, men de går ikke i kirka og bryr seg ikke om banning noe særlig heller.

Hvorfor ville vfamilen ta inn utvekslingsstudenter?
Det begynte med at deres forrige utvekslingsstudent var en trengte virkelig en ny familie, så hun kom til dem i Februar. De likte det veldig mye og ville ha en til ny Norsk student for å lære mer om kulturen og få et annet perspektiv på den norske kulturen. De ville også se om det var noe de kunne gjort mer, og til nå har de vært veldig fornøyde med oss :))

Bor du langt borte fra strand områder?
Bor ca. 2 timer borte fra Santa Monica beach.Hva jobber foreldrene med?
Vmor jobber på apotek eller noe sånn, og vfar jobber i FedEx.

Er du nervøs for å ikke få noen venner, eller har du allerede kontakt med folk?
Jeg er dritnervøs for å ikke få noen venner, og nei, har egentlig ikke fått kontakt med noen. Alle de kjenne graduatet i i år?

Hva salgs mat spiser vfamilien din? Er de veldig usunne eller nomalt sunne?
De spiser all slags mat, og vi lager som oftest mat hjemme. Det går som regel i ris og kjøtt eller poteter osv.

Kan du skrive innlegg om dine første inntrykk?
Ja, det kan jeg gjøre :)) Dere må bare komme med forslag til innlegg dere vil jeg skal skrive.

Tok du statsvalg eller regionsvalg for å komme til California?
Jeg har select high school, så jeg valgte skole for å komme til California.

Hvordan gjør du det med lommepenger?
Jeg har spart opp penger selv, men jeg får 300 dollar i måneden av pappa.

AnnaMK #utveksling #exploriususa spørsmålsrunde

// Los Angeles tid 02:07 (Dette innlegget er forhåndskrevet)

Heisann! Jeg har fått mange forskjellige spørsmål om ting på innleggene, og i stede for å svare der, tenkte jeg at jeg kunne ha en spørsmålsrunde. Det blir lettere for meg å svare og for dere å lese hvis jeg samler alle spørsmålene i et innlegg. Dere kan spørre om alt fra New York til vertsfamilien, fra skole til kultursjokk, osv. You name it, i'll answer :) 


Får sikkert ingen spørsmål haha, men om jeg gjør, gleder meg til å svare!!

AnnaMK travel dag

// Los Angeles tid 23:45

Heisann! Nå ligger jeg i sengen, og klar for å legge meg. Har ikke hatt tid til å være på pcen før nå, har hatt en litt travel dag. Vi stod opp med å dra til skolen som jeg skal gå på, for å få en liten tour. Den er ekstremt stor, men det virka ikke så vanskelig å finne frem heldigvis. Vi var der i 20 min ca. for jeg måtte videre å få klippet og farga håret klokken 10. Vi var jo litt forsinka, me jaja, vi rakk det. Ja, så var vi der i 2 timer omtrent, og gikk rett videre for å få fikset neglene før vmor måtte på jobb. Så nå er jeg klar for første skoledag på Mandag, nesten. Vi skal på shopping imorgen. In LA!! wohoo, gleder meg! 

Ja, åsså jeg vet jeg skrev at jeg skulle på cheertrening idag, men i går kveld begynte jeg virkelig å tvile på om det var bra for kneet mitt å gjøre det allikevel, siden det er egentlig 2 måneder til jeg kan begynne å trene igjen for fullt. I tillegg våknet jeg idag, og hadde drit vondt i kneet, noe som jeg ikke liker. Det var nok et tegn på at jeg ikke skal drive med cheer her... det suger, men sånn skjer, og som vfamilien sier, alt skjer for en grunn. 

Jeg har fått mange forskjellige spørsmål om ting, så derfor tenkte jeg å poste en spørsmålsrunde senere :)) Der kan dere stille alle spørsmål dere vil, om hva som helst, så skal jeg svare på alt i et innlegg.

Ok, god natt, see yah!

AnnaMK #utveksling lite som skjer...

// Los Angeles tid 21:20

Heisann! De siste dagene har det vært lite som har skjedd her i Lancaster... I forrigår hadde vi besøk av vmor sin cousin og hans kone og barn, som var veldig koselig. De var utrolig morsomme, og ikke minst kjekke å henge med. Jeg fikk prøvd meg å kaste amerikansk fotball og baseball med en baseball hanske :)) Han sa til og med at til neste gang jeg ser dem skulle han fikse to hansker, en baseball og en amerikansk fotball til meg. Utrolig kult! 

Ja, så skjedde det ikke så masse igår, bortsett fra at jeg fikk solt meg litt og vi dro på kino å så the internship. Den anbefales sterkt!! Men idag, da har vi gjort et par ting. Vi stod opp tidlig for å gjøre oss klar til noe som jeg fikk beskjed om va et møte, men tydeligvis var en 2 timer lang prøve som vi måtte ta. En engelsk test. Den gikk forsåvidt greit, helt til jeg måtte gå inn å svare på muntlige spørsmål. Det var dritvanskelig... anyways, det gikk greit, og tror jeg scorte ganske høyt :)) Etter denne prøven, gikk jeg og vmor for å vokse øyenbryna, noe som jeg aldri har gjort før, men de ble kjempefine. Da vi kom hjem, sovnet jeg og vfar på sofan og så dro vi til en gym som heter Cali Reign, som jeg skal begynne å cheere på imorgen. jippi! gleder meg :)) 

ja, åsså begynner jeg å bli syk, så det er jo perfekt.. men jaja, jeg overlever :)) Imorgen skal jeg forresten gå å fikse håret og neglene før skolestart. Også fra 16-21, skal jeg på coreography med cheerleadingen. Det blir nok kjempegøy :)) Men ja, nå skal jeg se videre på Amerikas next top model og vente på at pappa skal ringe meg. See Yah!

AnnaMK  #utveksling #cheerleading walmart and stuff

// Los Angeles tid 23:00

Heisann! Så idag, når Teresa kom hjem fra jobb ca. 12, dro vi til Walmart fordi jeg trengte å kjøpe inn noen essentials som jeg trengte. Det var masse vmor trengte også, så vi endte opp med å være der i en og en halv time... sykt stort!  Jeg fant alt jeg trengte, og fant til og med et sykt kult bilde til å ha på veggen på rommet mitt :))

Etter walmart, kjørte vi hjem og Terese begynte på maten. Jeg og Benny kjørte ned til en annen liten butikk hvor de hadde snapplen som jeg liker siden de var utsolgt på walmart. Så dro vi hjem, så litt på Chelsea Lately og spiste hamburgere til lunsj. Etter dette igjen dro vi en tur innom kennelen for å sjekke om hunden deres hadde endt opp der, men vi fant hun ikke. Det var utrlolig trist... 

Etter vi var på kennelen begynte søket etter iPhone. Vi dro til Palmdale først, men så viste det sei at det var feil, så vi dro til et annet sted som var helt nærme huset egentlig, men de hadde ikke iphone 5. Så gikk vi til at&t, de hadde heller ikke, så dro vi til Best Buy, som heller ikke hadde inne, men tilslutt.. dro vi til T-Mobile, og de hadde inne! Kjøpte selve iPhonen ca. 700 dollar med tax inkludert åsså de første to månedene med betaling, som ble tilsammen 100 dollar :) Jeg kjøpte også screen protector og et deksel, men så kunne jeg få en ting til gratis, så kjøpte et til deksel :) They're so pretty!


hahah vmor måtte ta bilde av min største purchase! Ble litt flau... så ja, det var egentlig dagen min idag. I kveld satt jeg med vbror, Domanic og så litt på TV og plutselig kom bestekompisen hans, så da satt vi bare der å slappet av og så på tv.

Nå er det natta, see yah!

AnnaMK #Utveksling #shopping #walmartførste møte med vertsfamilien

// Los Angeles tid 10:35

Heisann! Så igår ankom jeg vertsfamilien min! Vi landa på Burbank flyplass ca. 12:05 å Teresa og Benny stod utenfor med et skilt som stod Welcome Anna. Sykt søtt! Jeg ga dem begge en stor klem og så stod vi å ventet på kofferten. Anja, som jeg reiste med, fant ikke vertsmoren sin med en gang fordi hun hadde gått til feil terminal, men det fikset vi, og så var vi avgårde på vei hjem :) Vi kjørte først til Ikea, for Teresa trengte noen små ting, og jeg fikk en morgenkåpe fordi jeg skal dele bad med to gutter, hehe. Uvandt. Etterpå kjørte vi videre forbi kinatown hvor jeg så en bygning hvor Rush Hour by Jackie Chan var spillt inn, og spiste litt mat. Vertsfamilien min liker veldig godt kinesisk og thai mat, så det blir det nok spist mye av. Etterpå kjørte vi i gjennom downtown LA og hollywood slik at jeg fikk se det, og så stoppet vi på en mcdonalds fordi jeg holdt på å tisse på meg haha.. det var veldig ekkelt der, men må man, så må man.. Det satt en uteligger der som var veldig hjelpsom, som var veldig sulten, så vertsmor kjøpte han litt mat :) Det var veldig snilt gjort, og det er nok noe jeg vil også gjøre hvis jeg får sjansen. 

Vi kjørte jo en del omveier slik at jeg fikk se masse forskjellige strøk og forskjellig bygninger osv, og etter ca. 5 timer var vi hjemme. De viste meg huset og til slutt rommet mitt. Det var helt nydelig! Jeg er super fornøyd med hvordan det ble, og er super takknemlig for alt Vertsmor har gjort! Men da vi kom hjem fant vi ut at den ene hunden har hoppet over gjerdet og rømt... Jeg trodde jo det var likt som i Norge, men tydeligvis ikke, og Teresa trodde ikke de kom til å få hunden tilbake :(( veldig trist.. 

Møtte ikke vertsbror før i dag morges, og det var litt sånn hei, hadet, siden han skulle på jobb.. haha, men nå må jeg gå å dusje å stelle meg før Benny kommer hjem og vi skal ut å spise lunsj med Teresa. See yah!

AnnaMK #utvekslingNew York dag 2

// Los Angeles tid 18:00       (Dette innlegget er forhåndskrevet)

Heisann! Fikk ikke blogget i går, fordi jeg hadde dårlig tid, med tanke på at jeg reiste i natt. Vi bestemte oss for å ikke legge oss siden vi skulle være pakket og klar i lobbyen innen 3:15. Det gikk fint å ikke sove, men jeg kjenner nå at jeg kanskje burde allikevel, siden jeg sov bare tre timer på flyet fra New York til Phoenix.. så, kjenner jeg er utrolig trøtt.

I skrivende sitter jeg på flyet på vei til Burbank. Det er et utrolig lite fly, med bare to seter ved siden av hverandre. Både jeg og Anja sitte på det samme flyet, og vi ankommer LA ca. 12:10 en gang.

Uansett, jeg fikk jo som sagt ikke blogge i går, så tenkte jeg skulle skrive om siste dagen i New York. Vi stod opp halv 7 og stelte oss for å spise frokost. Så ble vi som vanlig hentet av bussen 7:45AM for å dra inn til Upper Manhatten. Dette var utrolig gøy, og det at jeg hang med mine gode venninner, Sara og Karianne, gjorde det tusen ganger bedre.  Savner dem allerede!! Jeg har jo vært på denne siden av New York før, i 2009, men det var utrolig gøy og komme tilbake igjen. Føler jeg fikk mye bedre innblikk av byen når jeg er litt eldre, og ikke 11 år haha.

Ja, så videre fikk vi se litt forskjellig som Central Park, Grand Central Station, The Rockefeller Center, Times Square og ikke minst shopping på Fifth Avenue. Har filmet masse, så tenkte å lage en liten samle film fra den fantastiske turen. Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme.  Her er bildene fra dagen; 

 Nå sitter jeg i sengen og redigerer ferdig dette innlegget sånn at jeg kan få postet det, fordi jeg holder på å sovne i fra det.. sååå natta <3

AnnaMK New York dag 1

Heisann igjen! Idag var det første dagen i New York og det var helt fantastisk! Nydelig vær og passe varmt. Vi var på sightseeing og så lower Manhatten, og så Statue of Liberty og ikke minst, shopping i 4 og en halv time. Klager ikke! Vi shoppet på moho og lobro hvor alle de bra butikkene var, som blandt annet American Eagle, Victoria's secret, Pac Sun, Top Shop osv. Fikk shoppet litt, men skal nok gjøre litt skade i lommeboks imorgen også :) 

Imorgen skal vi forhåpentligvis på sightseeing på upper Manhatten, men det har meldt litt regn, så håper det ikke blir for vått... men da er shoppingen på 5th Avenue, så håper jeg får godt innom apple butikken og kjøpt meg en ny iPhone :))

Her er noen bilder fra dagen idag;

AnnaMK #utveksling #newyorkAnkommet New York

// Klokken i New York 23:13

Heisann! Endelig, etter ca 18 timer med reising og venting er jeg endelig i sengen på hotellet i New York. Vi har akkurat kommet opp på hotellrommet etter å ha spist litt middag/kveldsmat på hotellet, før vi skal dusje og legge oss. Vi skal nemlig stå opp klokken 6 imorgen tidlig... gleder meg.. men ja, gleder meg jo til new york da! Jeg har fått mange nye venner og har det ekstremt gøy på tur. Føles ut som om jeg bare er med en vennegjeng på tur liksom, ikke at jeg skal tilbringe et helt år på andre siden av jordkloden.. Det er litt uvirkelig...

Men ja.. flyturene gikk forsåvidt greit, vi var nokså på tiden og ingen forsinkelser osv. så det var bra! Har ikke tatt så masse bilder idag, så legger bare ut noen fra hotellrommet :)) Deler forresten rom med Madeleine og du kan lese bloggen hennes HER 


Utsikten fra hotellrommet på denne tiden :)

AnnaMK #utvekslingpakket ferdig

Heisann! Da er det klart for avreise og om 12 timer sitter jeg på flyet til London. Idag fikset jeg alt det siste jeg trengte før avreise, så nå er jeg good to go! Jeg har ikke fullt opp hele kofferten + at jeg har en liten koffert til å ha på flyet. Jeg har alle papirene i orden, og fikk til og med fikset å skifte seter idag slik at jeg sitter med en kompis helt til new york, så det var bra :) 

Idag kom også en venninne av meg hjem fra Spania så jeg fikk sitt henne igjen før jeg reiste så det var veldig koselig. Kommer til å savne hun masse, men heldigvis skal vi skype så ofte som mulig!Love you Karen <3

Er vel ikke noe mer å si for denne gang, bortsett fra at jeg har fått alle flybillettene nå (selvfølgelig) og flyruta blir som følger;

Torsdag 1. August
✈ Tar flyet fra Stavanger klokken 12:10 og lander i London 13:05 (ca. 1t og 55 min)
✈ Tar flyet fra London 16:00 og lander i New York 18:40 (ca. 7t og 40min)

Noen andre som reiser imorgen? 

AnnaMK the summer set

Heisann! Nå er det virkelig ikke lenge til jeg reiser, og jeg må snart begynne å pakke skikkelig. Men igår, så begynte jeg å tenke litt på flyreisen, og musikk til flyreisen osv. Jeg vil liksom ikke høre på den samme musikken som jeg gjør hele tiden, også plutselig kom jeg over en sang som jeg likte godt. Chelsea av The summer set. Da fant jeg også ut at de hadde mange andre sanger som jeg likte godt, så tenkte jeg kunne dele dem :))


Trykk på de forskjellige bildene for å høre sangene :))

- Chelsea
- Lightning in a bottle
- Boomerang
- Someone like you 

Likte du sangene? Hvilken var din favoritt? #utveksling

AnnaMK flybillettene i boks

Heisann! Idag jeg fikk innenlands flybillettene fra New York til LA, forsikringspapirer og forberedelsenpapirer fra explorius. Jeg skal reise fra Stavanger 12:10 til London, men jeg vet ikke enda når jeg reiser fra London videre til New York. Reiseruta mi fra New York blir i hvertfall som følger;

- New York 06:45 AM og ankommer Phoenix, AZ 09:08 AM
- Phoenix 10:35 AM og ankommer Burbank, CA 12:01 PM

Heldigvis skal jeg ikke reise alene noen gang. Fra Stavanger reiser jeg sammen med tre stykker, og kjenner to av dem fra før, Håvard og Anna. Så det blir koselig :) og hele turen fra New York reiser jeg sammen med ei jeg har snakket med fra Oslo, og hun skal også til Lancaster, så vi har samme reiserute heldigvis :)

I forberedelsespepirene stod det om hva jeg måtte ha med i håndbagasjen og hvor mye vekt jeg kan ha med de forskjellige flyselskapene osv. Det stod også masse om de amerikanske tolle reglene og ting som kan skje på flyplassen og at hvis noe skulle skje meg, måtte jeg bare holde meg rolig osv. null stress. Nesten helt bak i heftet stod det en slags plan om hva vi skal gjøre i når vi ankommer New York. 

Torsdag 1. August: Dag 1
Vi ankommer flyplassen og drar direkte til JFK doubletree hotel for å få informasjon om de neste dagene. Vi ankommer nok mest sannsynlig sent på kvelden, så derfor blir det bare å kjøpe noe mat på hotellet, finne rommene og legge seg for å stå opp tidlig neste dag.

Fredag 2. August: Dag 2
Vi får frokost klokken 06:30 og blir hentet av buss klokken 08:00 til New York. Vi får sightseeing av den ene delen av Manhatta n, og dette er ferdig klokken 13:00. Etter dette har vi frem til klokken 18:00 tror jeg til å gjør hva vi vil, om det er å shoppe, eller gå rundt i New York. Når vi kommer tilbake til hotellet er det et møte og hva som skal skje dagen etter om jeg ikke husker helt heil.

Lørdag 3. August: Dag 3
Denne dagen går vel egentlig i det samme som dag 2, bare vi skal få sightseeing av den andre delen av manhattan, og når vi kommer tilbake til hotellet skal vi ha møte om å hvordan det kan være å møte vertsfamilien. 

Søndag 4. August: Dag 4
Dette er dagen alle på den samme campen jeg skal på, drar videre til vertsfamiliene sine. Jeg og Anja er de eneste som skal videre til LA, og vi reiser sammen hele turen. Siden vi drar så tidlig, så får vi ingen i New York på dag 4, og turen til LA tar ca. 6 timer.


Dette bildet tok jeg fra Stineincali.blogg.no, men jeg la til teksten.

Tenk at nå på denne tiden, om bare 6 dager, er jeg enten på flyet til New York, eller i London og venter på flyet! Om en uke er jeg i New York! Det er helt sykt! Gleder meg noe vanvittig i hvertfall, og det blir noe jeg aldri glemmer!

Hvordan er din reiserute? Når skal du på Soft Landing Camp? #utveksling

AnnaMK 

Jeg skal forresten få nytt design, so stay tuned! Det er laget av en god venninne, Tonje Lea :) Hun tar nydelige bilder og som du kan se på bloggen hennes, Blomsterkrans.blogg.no

 
It's time to say goodbye...

...DET ER EN UKE TIL JEG REISER!!!

Heisann alle sammen! Idag passerte jeg 7 dager til avreise! Vi gikk ut for å spise middag, både for å feire at søsteren min ble 19 år igår, men også for å si hadet til meg.. Det er jo fortsatt en uke til jeg reiser, men søsteren min reiser til Tyrkia på Lørdag, så da passet det best å gjøre det idag :)) Nå er det i tillegg veldig lenge til hele gjengen er samlet igjen, for min eldste søster Maria (www.marianyc.blogg.no) reiser til New York i September for å studere der i tre år på Berkley College. Vi var ute å spiste hele familen pluss Maria sin kjæreste. Da vi kom hjem satte Lena, Maria, Sture og meg oss for å ha en liten koselig kveld med film og kos. Vi så filmen Wanderlust, og den er til å anbefale! 

Veldig koselig :)) #utveksling

AnnaMK 

 Avskjedsfest

Heisann!

Idag har det vært helt nydelig vær her i Stavanger, og sommeren begynner for fullt. Bedre sent enn aldri i hvert fall :)) Uansett så var jeg på to avkjeds/grillfester igår for å si hadet til de nærmeste familiene mine før jeg reiser. Det er enda 11 dager til jeg reiser da, men siden de også skal på ferie, blir det litt vanskelig å treffe dem før det. Så da begynnte vi dagen med å dra opp til Farfar, for da hadde Tante, Onkel og søskenbarna mine kommet fra Bergen, og jeg fikk treffe dem også en siste gang før jeg reiser :) Vi grillet, spiste bær og gikk opp til Fritidsgården og så på dyrene og lekte på lekeplassen med ungene, kjempe kos :)

Klokken fire tok vi turen videre til tante på mamma sin side og feiret med den gjengen også. Grillet igjen, og hadde kos med dessert og såpebobler i hagen :)) Der var begge tantene og onklene mine, mormor og morfar og seks av søskenbarna mine. Det var veldig koselig å se alle sammen samlet igjen, selv om jeg treffer noen av dem igjen før jeg reiser :)Veldig kjekk og veldig varm dag! Jeg kommer til å savne alle kjempemasse, og det var utrolig koselig av tante a holde denne avkjedsfesten for meg :) Idag har jeg også fått bestilt meg en personlig almanakk for å holde styr på alt jeg skal gjøre når jeg er i USA, og en rettetang som jeg sendte direkte til der jeg skal bo slik at jeg slipper å drasse den med meg i kofferten. Grunnen til at jeg kjøper ny er fordi min her hjemme er ødelagt, og jeg trenger en ny :)

Ja, så nå har jeg en uke igjen med jobbing, så er det en halv uke hjemme, og så er det avgårde til New York! Gleder meg noe helt syyyykt :))

- Hvor lenge er det til du reiser? #utveksling

AnnaMK

 Utvekslingsutfordring nr.2

Heisann! Jeg fant en utvekslingsutfordring nr. 2 på en blogg når jeg bladde igjennom alle bloggene på exploriusgruppa på facebook. Siden jeg tidligere gjorde en utvekslingsutfordring nr.1 (HER) så kan jeg jo kjøre på med nr 2. So let's get started!

Når bestemte du deg for å dra til USA?
Jeg bestemte meg til å dra til USA når min eldste søster var utveksling i 2010-2011.

Hvorfor valgte du USA?
Jeg valgte USA fordi for meg var det egentlig ikke noe annet valg. Jeg elsker USA og dette er min sjangse til å få oppleve litt av drømmen min om å en gang bo i LA :))


Hvorfor vil du dra på utveksling? 
Jeg vil dra på utveksling fordi det virker som en helt utrolig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme, og det er noe jeg kommer til å angre på hvis jeg ikke gjør det.

Hvordan var intervjuet med explorius?
Jeg var veldig nervøs for intervjuet på skype, men det var jo ingenting å være redd for. Det var ikke skummelt, og ikke noe stress.

Har du opplevd noe negativt med explorius?
Nei, så langt har jeg ikke opplevd noe negativt.

Vil du anbefale dem?
Ja, det vil jeg absolutt! Nesten alle jeg kjenner har reist med explorius og alle er superfornøyd.

Har du fått vertsfamilie?
ja, har fått en vertsfamilie i Lancaster, California.

Hvordan er byen du skal til?
Lancaster er den 30. største byen i California med ca. 150 000 inbyggere, og kåret til det beste stedet og bo i 2012 tydeligvis.Hva skal du gi i gave til vertsfamilien? 
Jeg har ikke helt plukket ut hva jeg skal kjøpe, bortsett fra melkesjokolade :))

Når fikk du vertsfamilie? 
Jeg fikk den gode nyheten den 16. Mai 2013.

Er det noen muligheter for shopping der du skal?
Ja! Bare 12 minutter kjøretur er det et gigantisk kjøpesenter me butikker som blandt annet Victoria's Secret og Forever 21.


Er du god i engelsk?
Jeg vil si at jeg selv er litt over gjennomsnittet god i engelsk. Har flere ganger blitt fortalt av amerikanere at jeg ikke har aksent :))

Hva vil du gjøre etter vgs?
Helt ærlig har jeg ikke peiling.. Eneste jeg har tenkt på er å studere markedsføring og økonomi i London eller noe.

Hvordan skal du pakke?
Jeg skal pakke i en stor koffert, åsså skal jeg ha en liten koffert på flyet og en ryggsekk/veske.

Skal du på camp i New York og gleder du deg?
Det skal jeg, og gleder meg noe helt sykt!


Får dere T-skjorte eller noe dere må reise i?
Nei, det tror jeg ikke, og det er jeg sykt glad for haha

Har dine foreldre støttet deg hele veien, eller har de vært skeptiske?
Foreldrene mine har støttet meg 110% 

Skal noen av vennene dine på utveksling?
Ja, til nå skal tre av vennene mine på utveksling også :)

Når reiser du?
Reiser fra Stavanger 1. August.

Anbefaler du folk å dra på utveksling?
Ja, det gjør jeg. Har bare hørt gode ting fra tidligere utvekslingsstudenter, og vil tro at det er en opplevelse for livet.

Skal du på noen arrangerte turer i løpet av året?
Nei, tror ikke jeg skal noe, bortsett fra tur til Las Vegas og San Fransisco med vertsfamilien.Hvem betaler?
Pappa betaler ;) + stipend fra Lånekassen

Skal du drive med noen spesiell sport mens du er der? 
Ja, jeg skal drive med cheerleading :)

Hva gleder/gruer du deg mest til?
Jeg gruer meg mest til første skoledag egentlig, og gleder meg mest til å komme til California. 

Hvor mange dager er det til du reiser?
I dag er det 23 dager til jeg reiser :)) 

Hvordan tror du skolen der vil være?
Jeg tror den vil være bra, masse folk med ca. 3500 elever, ellers vet jeg ikke..

Første dag på high school - hvordan vil du sosialisere deg? 
Ja, første skoledag.. Jeg er veldig sjenert, men skal prøve så godt jeg kan å prate med noen selv om jeg ikke er så veldig flink til det. Kanskje noen snakker til meg? :))

Har du en kjæreste som du reiser ifra?
Nope 

Hvilket karakternivå ligger du på i engelsk?
Jeg har 5-6 i muntlig og 5 i skriftlig :))

Tror du at du kommer til å få hjemlengsel?
Jeg vet jeg kommer til å få hjemlengsel, men det skal jeg nok overleve. 

Håper dere likte svarene! #utveksling

- AnnaMK
klar for New York City

Halloen! Igår satt jeg og tenkte på hvordan klær jeg skulle ha på meg når jeg skal sprade rundt i New York i tre dager, og ville gå litt comfy. Jeg tenkte først litt på skjørt, men jeg eier ingen skjørt, så jeg gikk på nett for å se om jeg fant noe billig. Fant noe, men var ikke fornøyd.. så trykket jeg på kjoler på bikbok sin nettside å fant den perfekte kjolen for NYC! Jeg dro på Kvadrat idag og de hadde den inne, men ikke mangen igjen, så der var jeg heldig. Den er stor og komfortabel og ikke for kort, perfect <3  så ja, slik ser den ut:

Ja, så den går ned til litt over halveis på låret, så passe lengde :)) Digger den!

Søte pusæn lå å sov så søtt, så knipset et bilde av han også, kommer til å savne babyen min! <'3

- Hva synes du om kjolen? #utveksling

- AnnaMKEndret avreisedato

Heisann!

Nå har det skjedd noen ting siden sist. For noen dager siden fikk jeg det amerikanske visumet i posten, og igår fikk jeg fått endret avreisedato til 1. August. To dager før jeg egentlig skulle dra. Jeg kunne også velge om jeg ville ankomme LA 3. August eller 4. August. Jeg valgte da å ankomme 4. August slik at jeg får en full Soft Landing camp :) Jeg skal sansynligvis reise med to andre fra Stavanger, men nå sitter jeg og venter på at Anja også skal få lov til å reise samtidig som meg. Vi skal til samme sted, så det hadde vært supert å reist sammen med henne! Jeg har snakket veldig masse med hun på facebook også. Så nå teller jeg bare dagene til jeg drar, 28 dager gjenstår...

Idag er det akkurat en måned til jeg enten er i Cali eller på vei, wohoo :) Ankommer om en måned i hvertfall!

Nå er jeg også i full gang med å sende inn søknad på stipend og få dekket 85% av skolepengene :)

- Hvor langt har du kommet i prosessen? Når reiser du? #utveksling

AnnaMK 

 avgårde til Oslo!

Heisann! Da var endelig dagen kommet, og jeg drar til Oslo for å få visum på ambassaden. Jeg stod opp fem, for å være på flyplassen kvart over 6, og tar et fly som går 7. Jeg er da i Oslo klokken 8, men har ikke time på ambassaden før 10:45. Da skal vi vel bare sulle rundt i Oslo og dra på Starbucks og kose oss! Gleder meg egentlig til å tilbringe en hel dag med bare pappa. Litt bonding tid før jeg reiser (om 37 dager).

Da har jeg pakket og klart;

   ✓ Bekreftelsesbrev på betaling 
   ✓ Smartkonvolutt + frimerker
   ✓ Brev fra USA om bekreftet SEVIS fee betalt
   ✓ Pass
   ✓ Passbilder
   ✓ 160 USD
   ✓ Penn

Haha, passbildene er jo helt fæle.. men jaja, de blir jo aldri bra...

- Ha en fin sommerferie! #utveksling

- AnnaMKamerican cheerleader

Heisann!

For et par dager siden fikk jeg melding av vertsfar om at vertsbroren min hadde snakket med cheerleading klubben som ligger der jeg skal bo, og de hadde plass til meg på Senior 4.2 laget!! wiii, jeg ble super glad! Hadde egentlig ikke tenkt å drive med cheerleading der nede på grunn av at jeg ikke visste om kneet mitt ville bli bra til da. For dem som ikke vet det, så i November 2012, eller 4 dager før Eiker Open 2012, var jeg på trening, og røk korsbånd og minisk ganske kraftig. Jeg fikk beskjed av legen at det bare var strukkne leddbånd, og kunne derfor konkurere på konkuransen hvis jeg selv tålte smerten. Så gikk jeg på tre typer smertestillende og fullførte en perfekt rutine. I Januar 2013 tok jeg MR som viste dette, og i slutten av Mars opererte jeg. Det har nå gått tre måneder siden operasjonen og jeg er egentlig så god som ny, nesten i hvertfall. 


På Eiker Open 2012, 4 dager etter skaden

Jeg trente videre og i Mars kom NM og jeg fikk operasjonsdato samme dag som vi skulle reise, Fredag 17. Mars... Jeg ble dritsur og lei meg og trodde at jeg måtte droppe et års med hardt arbeid. Dagen etter ringte vi til sykehuset og avbestilte denne dagen. De kunne ikke si når neste time var ledig, og at det kunne ta måneder. Så kom mitt hell i uhell, det hadde vært en avbestilling og jeg fikk time en uke etter NM, Fredag 21. Mars. Det er noe av det værste jeg har vært i gjennom, men jeg overlevde, thank God! haha


En samlefilm jeg har laget fra NM 2013

Jeg gikk 7 uker før jeg prøvde å stunte litt, og det gjorde egentlig ikke så veldig vondt, men jeg var litt redd, det var den første uka mi av krykkene. Så tok jeg enda en pause på to uker før jeg prøvde å stunte skikkelig. og det gikk veldig fint. Ble ikke støl, og fikk ikke vondt dagen etterpå. Vi lærte til og med et nytt stunt vi ikke har gjort før!


Her er videoen fra denne treningen! Veldig gøy dag :)

Oi, dette ble et veldig langt innlegg om noe det egentlig ikke skulle handle om. Uansett, jeg skal bli amerikansk cheerleader!! JIPPI! På et lite lag som heter AV Dynasty Allstars. Jeg tror det laget jeg skal gå på heter AV Dynasty Diamonds, noe som er veldig kult siden laget mitt her hjemme heter Stavanger Diamonds.

Dette var noen av bildene jeg fant på hjemmesiden deres. ÅÅÅ jeg gleder meg noe helt syyykt!! 

Ja, dette ble et veldig langt innlegg, men jaja, dere overlever :)

- Skal du drive me sporter på utveksling? Hvilken? #utveksling

- AnnaMK

 stipend

gjett hva? JEG KOM IKKE OPP I EKSAMEN! endlig sommerferie, og idag er det 47 dager til jeg reiser til New York!

Uansett så fikk jeg søknaden til stipendet i posten idag, så det har jeg brukt bittelitt tid på å fylle ut. Var mindre å fylle ut enn det jeg trodde, bare en side.. haha, å to spørsmål på en tredje side... rart.. Håper ikke jeg har fylt ut noe feil... Nå må jeg bare dra til skolen slik at de kan fylle ut det de trenger, så må jeg vente til pappa kommer hjem om en uke slik at han kan signere. wohoo, jeg er snart endelig ferdig!! herregud så deilig. Neste Onsdag er det avgårde til Oslo for å ta intervjuet på ambassaden, så er jeg egentlig ferdig med hele prosessen. Deilig følelse dette, etter et helt år med stress..

Jeg har jo selfølgelig ikke photoshop enda, ikke så bra redigerte bilder heh.. 

- Har du fått søknaden? #utveksling

- AnnaMKVisum + Stipend

Heisann! Imorgen er det 50 dager til jeg reiser (!!!), og idag har jeg vært på kvadrat for å hente visumbildene og dratt til posten for å sende DS-160 og bildene til explorius. Litt stress siden idag var siste frist og jeg trodde jeg kunne sende det på mail.. haha, men nå er alt fikset. Igår ringte jeg også til Lånekassen, på grunn av en eller annen feil de har gjort, klarer ingen utvekslingstudenter å søke om stipend via nettsiden deres, så derfor måtte vi ringe dem å få det tilsendt i posten. Så det får jeg om et par dager. Jeg er sykt glad for at jeg tok opp telefonen og ringte med en gang siden det var 14 minuttersventetid på telefonen, og jeg tror det blir verre og verre for hver dag.  

Nå er det bare selve intervjuet på ambassaden den 27. Juni og fylle ut stipendsøknaden som gjenstår :)

- AnnaMK #utvekslingcountdown

Heisann! Nå har jeg virkelig begynt å følge med på nedtellingene mine. Om to måneder har jeg vært i California i to dager, så det er jo spennende. Jeg spurte vertsmor igår kveld om det var noen relger jeg måtte følge, og våknet opp med en kjekk melding fra henne. Det var litt om at hva husarbeidet mitt er, som å vaske mine egne klær, gjøre lekser og rydde rommet og badet mitt. Ikke noe forskjellig fra det jeg gjør her hjemme. Hun skrev at innetiden min fra Mandag-Torsdag er klokken 20:00 hvis jeg ikke har noen som kan kjøre meg hjem. Hun skrev også at hun drar til LA en gang i uken, og hvis jeg ville være med, kunne vi finne på noe gøy sammen. Jeg var litt redd for at de ikke dro ned til LA så ofte siden det er så langt (Det tar jo trossalt 1t og 30min å kjøre). Men da vet jeg det :) Tror det blir kjempekoselig!

 • Får sommerferie 21. Juni
 • Drar til New York på Soft Landing Camp 3. August
 • Drar videre til Los Angeles 6. August
 • Første dag på Lancaster High 12. August 


Gleder meg UTROLIG masse! #utveksling

- AnnaMK57 dager gjenstår!

Heisann! Idag er det 57 dager til jeg reiser til New York på Soft Landing Camp! Gleder meg utrolig masse :) Har funnet ut at flere av de jeg har snakket med skal til New York samtidig som meg og videre til LA også. Ja, så idag er vi jo egentlig ferdig med alt som heter skole, bortsett fra de som kommer opp i muntlig eksamen neste Mandag (Krysser fingrene på at jeg ikke blir en av de 6). Jeg har fått alle standpunkt karakterene, og levert inn alle prosjekter, så nå er alt ferdig og det er klart for sommerferie (om to uker)! Gleder meg!Det er fire år siden jeg var i NY sist, og gleder meg til å se det på ny! :)

Skal du på utveksling? #utveksling

- AnnaMKdobbel plasering...

...eller double placement så det så fint heter på engelsk :)

Heisann! Her om dagen fikk jeg en mail fra explorius. Det stod at jeg har fått "double placement", noe som vil si at jeg skal bo med en annen utvekslingstudent i huset. Det er en gutt fra Brasil, men han skal bare være der et semester. Dette er fordi ingen av ungene i huset bor hjemme fordi alle har dratt til college. Jeg vet ikke hvordan dette kommer til å bli, for jeg har aldri bodd med en gutt før. Har aldri delt bad med en gutt (vet ikke om jeg skal det nå heller da). Jeg har jo bare to søstre, så har ikke peiling på hvordan dette kommer til å bli. Forandring fryder, er det ikke det man sier? Vi får se hvordan det blir om 61 dager!

Igår var jeg også ute og kjøpte GoPro HERO3 Black Edition med pappa, som jeg er super glad for! Det er et utrolig bra kamera som kan brukes under vann, og jeg gleder meg utrolig masse til å ta det med til USA for å filme masse. Det er også veldig lite, og filmer i HD kvalitet, sånn at jeg slipper å drasse frem det store speilrefleks kameraet for å filme noe :) 

Nå har jeg passert 60 dager til jeg reiser! 59 dager gjenstår til New York! #utveksling

- AnnaMKDe tre A'ene

.....Ambassaden, Avreise og Ankomst! 

Heisann! Nå har jeg endelig fått vite alt jeg som jeg trenger for å dra til USA. Har betalt SEVIS avgiften og fått l-20, som vil si at jeg er ferdig med visumsøknaden. Jeg fikk også vite at jeg skal reise sammen med en jente fra Stavanger, og helt til New York, så det passer perfekt! Jeg trodde jeg skulle Stavanger - Oslo - New York, men tydeligvis skal jeg til Stavanger - London - New York og det passer supert siden, ja, da slipper jeg Gardemoen. Har også funnet ut at jeg egentlig ligger ganske godt an i forhold til mange andre. Det er flere som ikke har fått familie enda og jeg er jo ferdig med alt nå, mangler bare selve turen til Oslo for å dra til ambasaden, så er alt i boks! ja, så har vi jo lånekassen da.. men uansett..

Dato og sted:

 • Ambassaden 27. Juni 
 • Avreise 3. August 
 • Ankomst LA 6. August
   

 

Må bare si at å sitte å ta bildene til visumet er noe av det kleineste jeg har vært med på! Vet ikke hvordan alle topp bloggerene får det til hver eneste dag. For det første, det tar sykt mye tid og ja, det var bare rart... creds til dem som klarer det, og fortsatt se bra ut haha

Reiser du på utveksling? Er du ferdig med alt? ♥ #utveksling

- AnnaMK
vil bare bli ferdig med det!

Hellu! Nå sitter jeg her og øver på prøve og tenkte å ta meg en bitteliten pause før jeg begynner igjen. Tenkte bare å si at i helgen prøvde jeg å jobbe med visumsøknaden slik at jeg kan få bestille time til ambassaden. Når jeg hadde kommet til siste side, måtte jeg ha et nummer. Jeg stresset helt, og visste ikke hvor jeg skulle få dette fra. Føler alle snakker hele tiden om at de har fått plass på ambassaden og jeg sitter her bare, ehhm.. hva skjer? Jeg fant ut etter en liten stund med panic, at jeg måtte ha kopi av l-20 (et dokument fra skolen) før jeg kan gjør ferdig søknaden. Derfor ringte jeg explorius for å spør om de hadde glemt meg ut, men det viste seg at ikke så mange hadde fått det allikevel, så ble litt lettet da. Hun sa at jeg får det ca. neste uke en gang (forhåpentligvis) og da bestiller jeg time til ambassaden for å få visum. Litt stress med tanke på at det er sommerferie om tre uker (!!!). Vil bare bli ferdig med alt! Vil bli ferdig med alle forberedelser til USA, alle prøver og innleveringer og vil bli ferdig med skole! Tre uker igjen :))) #lykkerusGleder du deg til sommerferie?? :)) #utveksling

- AnnaMKVertsfamilien min

Heisann! Tenkte jeg skulle legge ut bildene som jeg har fått av vertsfamilien min. Er ikke så mange, siden det var en maks grense på hvor mange de kunne sende, og jeg har ikke fått noen i etterkant heller. Men før jeg legger dem ut tenkte jeg å si hvor mye jeg gleder meg til å reise nå! Idag fikk jeg plutselig en melding av vertsfar på facebook; Good Afternoon, how was school today? ååå Jeg synes bare det var kjempesøtt! Utrolig gøy å se at de allerede bryr seg om meg. Han fortalte også at jeg burde snakke med en som heter Martine ang. cheerleading i USA. Hun bor i Lancaster nå og driver med Cheerleading her i Norge også. Jeg har snakket litt med hun, å nå gleder jeg meg utrolig mye mer!

Her er bildene :


Fremsiden av huset, til venstre ser vi båten deres


Bildene jeg fikk av rommet mitt, tror de skal male veggene, men er usikker


Bildet til venstre er kjøkkenet, og til høyre ser vi badet som blir mitt (og kanskje vertsbror sitt)


Til venstre ser vi spiseområdet, og til høyre er det stuen


Jupp, de har basseng!


Sist, men ikke minst, vertsfamilien!
Fra venstre; Vertsfar Benny, Vertsbror (bor ikke hjemme), Vertssøster (bor ikke hjemme) Vertsbror Domanic og Vertsmor Teresa.

Etter alt jeg har hørt fra folk jeg har snakket med, virker de som verdens snilleste folk. Jeg gleder meg ekstremt masse til å bo med dem, og gleder meg veldig til å treffe dem. 

- AnnaMK

 insta moments


Instagram: aleversen

Kommer til å poste masse bilder fra USA på instagram!

- AnnaMKhvor jeg skal bo

Heisann! Som sagt i de to tidligere innleggene mine, har jeg fått vertsfamilie og hvilken skole jeg skal bo på osv. Derfor tenkte jeg å legge ut noen bilder fra hvor jeg skal bo!


Dette er altså Lancaster, hvor jeg skal bo, fra google maps


Her har vi da huset jeg skal bo i, det som A'en er på heheh, med basseng og båt!


Lancaster High School. Dette er en gigantisk skole, hvor det meste er ute, siden det er så varmt hele tiden.


Til slutt fant jeg ut at Antelope Valley mall som er 16 minutter kjøretur fra huset. Det e gigantisk. som dere ser så har de Victoria's secret!! 

Jeg vet ikke om så mye å se i denne byen, men det er ikke langt fra LA sentrum, så det går nok fint :)

- AnnaMKMelding fra vertsmor!

Heisann! Idag våknet jeg opp til en lang melding fra vertsmor. Hun spurte meg om hva favorittfargen min er (lurer på hva dette er til), hun ville vite hvilke typer mat jeg liker, siden hun elsker å lage mat. Hun sa litt om at de bor en time unna fjellene, og en time unna stranden, og at de ville vise meg dette. Hun sa også at jeg kunne lage en "California wish list" med ting jeg ville se når jeg var der, så skulle de prøve å ta meg med til å se de forskjellige tingene. Det tror jeg at jeg kan klare! Det siste hun skrev litt om var at hvis jeg får mulighet til å dra til den Hawaii turen som er satt opp til studentene, burde jeg gjøre det. Eneste er at den er veldig dyr, og det er også dette programmet... men skal prøve å overtale pappa hehe (om du lese dette, vil eg veldig gjerne dra haha). Heeeelt tilslutt sa hun at hun gleder segveldig til jeg kommer, og hun ville vite hvilken dato jeg kom slik at hun kunne ta fri fra jobb.

Det var kort sagt det hun skrev om, og jeg svarte et langt svar tilbake.. haha!

Slenger med noen bilder fra når vi var på stranden igår!


På tre av bildene er det jeg og søsteren min som løfter på Carla


Fra venstre ser vi Carla, meg, Katrine, Kristin, Lena (søsteren min) og Charlotte

Har dere andre snakket med vertsforeldrene deres? Har dere noe forslag til ting å se i California?

Ha en fin dag videre!

- AnnaMKVERTSFAMILIE!!!!!

Hallo alle sammen!! Idag kom dagen jeg har ventet på helt siden september i fjor! JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE! Da jeg lå på sykehuset for ca. 8 uker siden fikk jeg mail om at jeg hadde fått tildelt to familier jeg skulle velge mellom. Dem jeg valgte på første plass trakk seg desverre og ville ikke ha en utvekslingstudent i år, siden de var så knyttet til hun de hadde nå. Litt kjipt, men jeg overlever selfølgelig! Jeg fikk heller ikke den andre familien jeg hadde å velge mellom, fikk faktiskt en helt ny, som jeg ikke visste noe om fra før av, men det går jo så fint :) 

Familien består av Vertsmor (47), Vertsfar (47), Vertsbror (18), og en vertsbror og søster som ikke bor hjemme. De bor i gå avstand fra Lancaster high, som jeg komme til å gå på. Jeg får eget soverom, og kanskje eget bad (usikker), og de har basseng og fitness utstyr. GLEDER MEG!

Jeg har lagt dem til på facebook, men jeg vet ikke hva jeg kan skrive til dem.. noen forslag? Vil ikke virke som en stalker heller hahah

- AnnaMKCaliforniaaa
de siste dagene

Heisann! Sist skrev jeg om litt hvordan dagen før operasjonen min var og at jeg gledet meg til jeg fikk min vertsfamilie. Nå viser det sei at det ikke er lenge til jeg får vite hvem det blir! Mens jeg lå under operasjon, sendte kontaktpersonen min i Explorius mail til meg og pappa om at de har funnet to mulige vertsfamilier til meg. Egentlig skulle de finne tre familier til meg, slik at jeg kunne velge den jeg likte best så skulle de velge ut hvilken jeg skulle få. Men siden organisasjonen min i USA synes at den første familien passet så bra til meg, at de ville ikke vente med å finne den tredje med tanke på at jeg kunne miste den. Det var den jeg valgte, og jeg sa ja til den med en gang jeg våknet fra operasjon, altså innen 4 timer. Jeg håper det er den familien jeg får! Det hadde vært helt himmelsk!

Utenom dette har dagene egentlig gått i det samme. Ligge i sengen, gått opp for å gå på do når jeg må det, og få alt gjort for meg. HATER DET! Jeg er ikke en person som takler å være handikappet har jeg funnet ut. Igår var desidert den verste dagen hittil. Jeg hadde ekstremt mye smerter i kneet og følte alt var galt. Det var vondt å stå, gå på krykker, og bare bevege meg i sengen. Jeg sov mange timer fordi jeg var så dopet på smertestillende.. men idag var alt mye bedre! jeg våknet med nesten ingen smerter i kneet og hadde sovet bra hele natten. Sov til og med ganske lenge, våknet halv 9. Ny rekord på de siste 5 dagene. Jeg kom meg opp, dusjet, skiftet bandasje og gikk tilbake til sengen. Dagens trening har vært å gå frem og tilbake i gangen to ganger og opp og ned trappene. For noe dritt altså! men jaja, sånn er det min påskeferie blir. Håper det blir bedre med dagene som går :)

(Disse bildene kan være ekle for noen!)

Sånn ser kneet mitt ut nå disse dagene.. sorry hvis noen synes det er veldig ekkelt!

Hva gjør du i ferien?

AnnaMKLos Angeles

Heisann!

Jeg gikk i gjennom bildene på macen da jeg fant noen gamle collager jeg laget når jeg bare drømte om å komme til LA. Ikke at jeg noen gang trodde jeg ville komme dit før jeg snakket med kontaktpersonen min om at det var 50% sjangse for at det var der jeg kom. Nå som den drømmen har gått i oppfyllelse, tenkte jeg at jeg kunne poste dem her.

Hva synes du?

AnnaMKting jeg gleder meg til

Heisann!

Siden jeg har kommet ganske langt i prosessen, og det nærmer seg mer og mer av jeg reiser, tenkte jeg at jeg kunne poste litt om hva jeg gleder meg til når jeg kommer til California. Å i forrigår la jeg til de som jeg fant ut skal på samme skole som meg neste år, altså Lancaster High School i Antelope Valley. Tror det var tre stykker :) Da gikk det faktisk opp for meg at det ikke er lenge til og jeg tror der er under 150 dager til jeg reiser!! Så spennende! Jeg gleder meg UTROLIG masse!

En av tingene jeg gleder meg mest til er nor vi ikke har i Stavanger, nemlig Starbucks.

Starbucks er den beste kaffien som finnes! Og det er noe jeg alltid har når jeg er i USA!Noe jeg gleder mer SYKT til er å shoppe på Victoria's Secret!! ELSKER den butikken 


Jeg gleder meg til å dra rundt og oppleve nye ting!

SHOPPING! ååå noe jeg elsker mest med usa, er shoppingen de har der! Kan tilbringe en hel dag på kjøpesenter uten å kjede meg!! :)

Alle collagene er laget av meg

Å sist men ikke minst, gleder jeg meg til det fine været og egentlig bare til å bo i California. Det har vært drømmen min helt siden jeg var der for første gang i 2009 og nå får jeg få 10 måneders smakebit på hvordan det er. #Lykkerus

AnnaMK


Antelope Valley, California

Helluen igjen! Igår fikk jeg mailen jeg har ventet på lenge. Jeg har fått skoleplass i CALIFORNIA!! Lykkerus! Nå er det bare å betale fakturaen med å takke ja til plassen, så er det bare å vente på at de skal finne en vertsfamilie til meg. Jeg skal gå på Lancaster High School i Antelope Valley. Det er i LA County og ca. en time fra Los Angeles down town, og det må jeg si at jeg er ganske fornøyd med :) Eneste nå er at jeg vil få vertsfamilie, så er alt på plass! åååå jeg gleder meg :)

Hvor skal du på utveksling?

AnnaMKSelect High School + Educatius

Helluu! Jeg satt her å leste litt om Educatius og tenkte jeg kunne fortelle litt om hvordan Select High School programmet fungerer i forhold til det vanlige high school programmet. Jeg bestemte meg for å lese brosjyren Educatius hadde på hjemmesiden sin. Der stod det litt fakta til Utvekslingsstudenten og jeg bare skummet gjennom. Etter det skriver de litt om hvordan det er å leve med en vertsfamilie og alle fordelene med dette.

I Select High School programmet, ligger det også Select Host family i dette. Det vil si at jeag kan velge både skole og familien. De skriver at 2013 studenter får dette nye select Host family programmet der de rett og slett får velge vertsfamilie. Select High School er jo selfølgelig dyrere enn det vanlige programmet, men man får ca. dobbelt så mye stipend, så då blir det ca. samme pris når året er ferdig.


Slik fungerer det:

 • Studenten vil få tildelt 3 familier
 • Studenten vil rangere disse familiene fra 1-3
 • Plassering blir satt

Her er noen av prisene for Antelope Valley (Lancaster)

 • Programpris: 139 000,- 
 • Skolepeger: 9220 USD (52 318,-)
 • Borteboer/Reise - og utstyr stipend: ca. 50 000,-
 • Skolepengestipend: 47 000,-
 • Pris etter dette: 42 000 kr.

Dette betyr da altså at etter alle stipendene har blitt trukket fra prisen, må jeg betale 42 000,-

De skrever så litt videre om hvordan prosessen fra valget av familie før de sender den ut til studentene. I brosjyren ser jeg også at de har skrevet litt om hvert skole distrikt, noe som jeg liker veldig godt, for da kan jeg lese om hvor jeg skal og hva jeg bør forvente. Etter dette skriver de bare litt om de andre programvalgene educatius har, som f.eks. Private day school og Boarding school.

Jeg fant også Lancaster sin hjemmeside og fant litt info for skolestart og fridager osv. Der kan du lese om alle skolereglene de har til uniformer og klesregler du må følge. De er veldig strenge, og det er VELDIG mange av dem, jeg ble helt satt ut! men jaja, klarer nok å følge dem :)

Det var litt av den informasjonen jeg hadde funnet ut av :)

 Get ready #3

Helluen! Idag har jeg på det siste Get Ready møte her i Stavanger. Der snakket de om de siste viktige tingene man må tenke på før man drar på utveksling, og hvordan man søker visum og stipend osv. De snakket også om regler vi må forholde oss til mens man er på utveksling. Kunne egentlig masse av dette fra før, men skader ikke å få en repitisjon :)

Utenom dette har jeg idag vært å tatt min andre dose av hepatitt B og bestilt time på Sykehuset til å ta de siste vaksinene. TB-test og Tdap-booster. De skal jeg ta nå på Fredag, og jeg kan ikke si at jeg gleder meg...

Ellers er alt ok, bortsett fra at jeg har veldig vondt i armen :)


Litt inspirasjon er alltid bra!

AnnaMKSøknaden godkjent!

Helluuen! Nå er jeg et steg nærmere på å komme meg til USA! Idag fikk jeg vite at søknaden min er godkjent og at den blir behandlet i Antelope Valley School District! Så kult!! Jeg fikk også beskjed om at det er to til sprøyter jeg må ta utenom hepatitt B, som jeg skal ta andre dose av i morgen... Det er TB-test og en som heter Tdap-booster eller noe sånn.. jaja, får vel bare få det gjort det også :)

Ville bare oppdatere litt! Ha en fin dag videre :)

AnnaMK

 Checklist

 

Sende Interesseskjema

Intervju på Skype

Bli godkjent av Explorius

Få underorganisasjon og Søknad (Educatius)

Sende Søknad

Ta SLEP-testen

Ta vaksine

✓ Få søknaden godkjent

Få nytt Pass

- Få nytt visakort

- Søke om stipend 

- Søke om Visum

 Få skoleplass

✓ Få vertsfamilie

- Få avreisedato og flybilletter

- Dra til New York på Soft Landing Camp

- Fly videre til Los Angeles!

 
AnnaMKGODE NYHETER

Hei! Nå ser det ut som om jeg får reise til USA allikevel! åååå, jeg er sååå glad! På Tirsdag var jeg på sykehuset for min siste sjekk på kneet, og der fikk jeg vite at jeg får en tidlig operasjon. Grunnen til at jeg får operasjon tidligst mulig er fordi jeg var visst litt mer skadet enn det jeg trodde. Jeg har røket korsbåndet (som jeg visste fra før) men i tillegg til dette har minisken min blitt slått i mellom leddene i kneet (eller noe sånn). Hvis det var slik jeg forstod det. Og siden det har tatt så lang tid fra legen min fant ut av dette, kan det være at hele minisken min ikke kan fikses (litt skummelt). Dette er grunnen til at jeg må operere snarest slik at dette ikke blir verre.

Grunnen til at dette er gode nyheter er fordi da slipper jeg å vente 7 måneder før jeg får operasjon, og da har jeg tid til å få rehablitering før jeg reiser :) Legen gav meg lov til å drive med cheerleading så lenge jeg ikke får vondt eller gjør noe som han kile kneet feil vei. Nå må jeg bare satse på at operasjonen blir etter NM (som er om 30 dager idag). Så igår og idag, også i morgen har jeg vært på frivillig trening og trent på stunteserien, og det har gått veldig bra!

Hva har du gjort i ferien?

AnnaMKBestått SLEP-testen

Heisann! Idag fikk jeg vite at jeg har bestått SLEP-testen! i tillegg gjorde jeg det visst veldig bra! Da ble jeg gla. Endelig fikk jeg litt informasjon... har nå gått siden før juleferien uten noe som helst videre info og måtte spør kontaktpersonen min om hun kunne gi meg info. Så idag sa hun at jeg bestod, og vistnok gjorde det veldig bra! 

Utenom dette har det også skjedd en del ting siden sist som kanskje gjør at reisen min kan bli et lite kanskje tema. Jeg har nemlig fått vite at jeg har røket korsbåndet og skadet minisken min på cheertrening for litt over to måneder siden. Jeg tok en MR for to uker siden, og nå på Tirsdag skal jeg til min første ortoped time på Stavanger Universitet Sykehus. Det skremmer meg litt men da få jeg forhåpentligvis vite om jeg må operere eller ikke, om jeg får dra til USA eller ikke og om jeg får drive med cheer (vertfall frem til NM) eller ikke. Gleder/gruer meg veldig! Både til å få kneet fikset endelig og gruer meg hvis jeg får vite at jeg må operere.

Håper alle dere andre som skal reise har kommet langt i prosessen og ønsker alle et supert år!Ha en fin dag videre!

AnnaMKUtvekslingsutfordring

Jeg leste denne utfordringen på www.usakari.blogg.no, ei jente som også reiser som utveksling neste år, og fikk veldig lyst til å sette det på min blogg også.

Hvor skal du dra på utveksling?
Jeg skal i vertfall reise til USA, det er helt sikkert, men destinasjon vet jeg ikke enda.

Hvilken organisasjon reiser du med?
Jeg  reiser med Explorius og har underorganisasjonen Educatius i USA.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?
Siden jeg går media, er det bare to skoler, (og destinasjoner) jeg kan komme til. Det er LA eller Arizona. Jeg håper mest jeg kommer til Los Angeles da... hehe 

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?
Jeg har ikke fått vite noe familie enda, men jeg har søkt på hvilke av de to stedene jeg kunne komme til jeg ønsker mest. Det gjorde jeg i søknaden.

Skal du på forberedelsesleir?
Jeg har planlagt å dra på forberedelsesleir, ja. Alt kommer jo ann på om det blir mulig for meg med famili og skolestart osv. Jeg har hatt to søstre som har reist tidligere, og hun ene fikk ikke dra fordi det var ikke nok flybilletter til henne, men da fikk hun 5000,- tilbake siden denne leiren ligger jo i prisen til Explorius.


Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til å treffe nye mennesker og oppleve kulturen. Jeg gleder meg også veldig mye til shoppingen og været. Jeg gleder meg til å oppleve amerikansk high school og flere typisk amerikanske ting.

Hva gruer du deg mest til?
Jeg gruer meg nok mest til hjemlengsel, og spesielt hvis jeg ikke får en bra familie. Det er det jeg gruer meg mest til, om jeg ikke skal trives i familien min og må flytte til en annen. Det kommer også til å bli en utfordring å dra fra Pappa og Christine og søstrene mine og alle vennene mine.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
Jeg kunne veldig godt tenke meg og prøvd volleyball eller fotball. Vanlig fotball da, men håper jeg får mulighet til å fortsette med cheerleading.

Hva kommer du til å savne mest?
Jeg kommer til å savne familien min mest. og kanskje Tyrksik Pepper da, det er min svakhet... :)

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?
Dette visste jeg ikke gikk ann, men hvis det blir mulig for meg har jeg veldig lyst å dra på dette.

Er det noen spesielle plasser du kunne tenke å besøke under oppholdet ditt?
Jeg kunne godt tenke meg å i hvert fall dra til downtown LA og muligens North Carolina siden jeg har mange venner der nede som jeg veldig gjerne vil treffe igjen. Jeg vil også dra til Florida i April for å få mulighet til å dra til Worlds.


Disneyworld, Floria                                                                                    Downtown Charlotte, North Carolina

Tror du dette blir et bra år?
Jeg er veldig positivt innstil på at dette kommer til å bli et fantastisk år! Jeg skal i hvert fall gjøre alt i min makt på at dette vil bli et bra år som jeg aldri kommer til å glemme.

AnnaMKDream.....

Heisann! Plassen jeg ønsker mest å dra til i USA er jo selfølgelig California, og jeg har fått vite at det er mest sannsynlig at det er der jeg får dra! Enten LA eller Arizona. Jeg håper virkelig at jeg kommer til LA. Det er jo drømmen. Der er det sol nesten hele året rundt og i alle fall over 20 grader i store deler av året. I tillegg er det masse kjendiser og shopping. GLEDER MEG!

Jeg har vært i LA en gang før i 2009, og det jeg gleder meg mest til å se igjen er....


The Hollywood sign


Jeg dro aldri hit, men så det fra hotellet.. ville hit, men ble nedstemt mot to dager i Disneyland, Anaheim


Vi kjørte forbi dette skiltet på vei til Hotellet, dro ikke dit igjen :(( Vil se skiltet også!!


Vil tilbake til Disneyland, Anaheim!! Elsket det!


Gatene i LA, ååååhhh, herlig!


... og sist men ikke minst, Universal Studios! Kommer aldri til å glemme denne opplevelsen!

Hvor drømmer du om å dra? Skal du på utveksling?

Kommenter bloggen din under :)

AnnaMKexchangestudentwishes

Den siste er en av de jeg håper mest på med tanke på at jeg driver med cheerleading her hjemme.Hepatitt B dose 1 - Done

Heisann!

En stund siden jeg blogget sist nå, og bestemte meg for at denne bloggen bare skal handle om året mitt i USA 13/14 og reisen min på å komme meg dit. Ja, så idag tok jeg altså min første dose på hepatitt B, en sprøyte som jeg måtte ha for å kunne dra til USA. Har ikke kjent noe særlig etterpå, har bare en liten rød prikk der sprøyten ble satt inn i huden og et lite blått merke. Det passte fint at jeg tok den idag siden jeg skulle til legen uansett og få sjekket kneet mitt helt skikkelig før slik at jeg drar til USA også er det faktisk noe gale med det.

Siden kneet er så hovent som det er og jeg klarer ikke å strekke det helt ut, bestemte han seg for å henvise meg til en MR og så muligens til ortoped etterpå hvis det er noe galt med det. Jeg skadet meg i slutten av November, fikk en måned treningsfri, og tre ganger siden Desember har jeg "skadet" det igjen, og denne siste gangen (nå på Tirsdag) var det så gale at jeg måtte gå på krykker en dag. Veldig kjipt!

Utenom dette er det en ganske god stund siden jeg sendte inn søknaden og jeg har ikke fått noe som helst svar eller mail fra explorius, så jeg tror nok jeg må sende en mail til hun som hjelper meg.

Skal du være utveksling? Link bloggen din under! :)

AnnaMK

Søknad sendt inn

Heisann! Nå har jeg endelig fått rompa i gir og sendt inn søknaden min til USA. Fristen var for noen dager siden, men siden det er så mange ark å signere, legebesøk som må gjøres og læreranbefalinger som må gjøres, så tar det litt tid. Jeg fikk tilsendt søknaden 26. November fra min rådgiver fra Explorius, men jeg visste ikke jeg hadde en tidsfrist. Det var også den tiden jeg var usikker på om jeg ville dra eller ikke, og alt virket stress. Jeg glemte litt bort denne søknaden og etter to uker begynte jeg så vidt å lese i gjennom og kontakte rådgiveren min ang. dette. Uansett, nå er den sendt inn og jeg må vente på svar till etter julen for å få vite det neste jeg må gjøre.

Dette var en engelsktest jeg fikk tilsendt i posten forrige uke som jeg måtte gjøre og sende tilbake. Den var veldig rar og kjedelig. VELDIG lett haha

Skal du være utveksling neste år?

AnnaMKet steg nærmere LA.......

Heisann! Nå sitter jeg hjemme og slapper litt av. Har vært på skolen for å levere den ene prøveeksamenen min idag, og endelig er jeg ferdig med den! Igår satte jeg meg endelig ned for å skrive søknad til USA... åå det nærmer seg nå! Det var litt stress, så jeg må begynne å fokusere på alt. Har fått time hos legen nå, for at han kan skrive alle sprøytene jeg har tatt osv. og da skal jeg også sjekke kneet mitt. Jeg gruer meg virkelig til alle sprøytene jeg må ta.. FEM stykker!! omg, å jeg som hater sprøyter! jaja, jeg overlever nok..

Jeg oppdaterer når jeg har kommet lenger, nå har jeg bare fylt ut info om meg selv og skolen min :)

Ha en fin dag videre :)

AnnaMKlitt ny info

Heisann! Nå er det lenge siden jeg har blogget, men det er fordi jeg har hatt mye å gjøre med skole, trening og trafikalt. Har hatt mange lange dager, og en del innleveringer å gjøre, men nå er det ferie, så da blir det nok er blogging! :)

Har ikke fått så mye mer informasjon fra explorius, men litt info. Jeg har fått vite at det er stor sjangse for at jeg får plassen i California, men før prosessen går videre, må jeg sende inn svarkort (?!?!) hva er dettt??  utenom dette, har jeg tenkt litt på om jeg vil ta medie timene som privatist når jeg kommer hjem, og heller velge hvor jeg vil være i California, eller North Carolina. p.g.a Cheerleading. Håper jeg får svar på dette så fort som mulig.

Ellers er alt tipp topp, har nettopp levert inn min siste fotooppgave, som vipper meg opp eller ned i karakter.. her er noen av bildene.Likte du dem?

AnnaMKnytt fra explorius

Heisann! Idag mens jeg ventet på toget hjem, fikk jeg en telefon fra explorius. Hun sa at de hadde fått interessesøknaden min og de hadde nå lyst å sette opp et intervju via skype. Dette intervjuet foregår i to deler. Den første delen vil være en informasjonsdel, og på denne delen må foresatt være med. Den andre halvdelen av intervjuet vil kun være med meg, og hele intervjuet vil tilsammen vare ca 45-60 minutter.

Hun spurte også om jeg kunne sende inn karakterene mine fra tiende klasse og et bilde av meg selv. 

Det var det jeg hadde til nå med explorius, og neste mandag får jeg også vite om det finnes andre skoler rundt omkring i Amerika slik at jeg har en større mulighet til å drive med All Star cheerleading. Skal du ta utvekslingsår? 

AnnnaMKLos Angeles

Heisann! Igår fikk jeg mail fra explorius hvor de svarte på hvor skolen i Los Angeles ligger. Skolen heter Lancaster High School i Antelope Valley. Det som er nagativt med det, er at det ligger 1 time og 8 minutter tror jeg fra nærmeste California All Stars gym. Jeg har spurt explorius om de muligens har en skole i nærheten av enten los angeles eller San Clemente, men det har jeg ikke fått svar på enda. Det som er positivt med at skolen ligger der er at det ikke er for langt borte fra LA city. Det er også veldig fine og store hus med basseng i nærheten av skole området.

Det er i hvertfall det jeg vet til nå så skriver jeg mer når jeg vet mer!Ha en fin dag!


starten på et år i USA

Heisann!

Wææææææ, idag fikk jeg min første mail fra explorius. De sa at siden jeg går Medier og Kommunikasjon så burde jeg dra enten til Arizona eller Los Angeles. Jeg hadde egentlig tenkt å dra til North Carolina å trene sammen med cheer extreme, men siden skolen kommer først så må jeg nok ta det som gjør at året mitt faktisk blir godkjent. Det var ikke litt tvil i tankene mine en gang om hva jeg skulle velge. LOS ANGELES HERE I COME! (neste år). Jeg hadde aldri klart å bodd i ørkenen, og hallo, det er los angeles det er snakk om her!! Jeg er helt i himmelen nå. 

Fordeler med Los Angeles:
- Kan ta lappen
- Sol 360 dager i året
- Kan komme til et hus som har basseng
- Universial Studios
- Disneyland
- California All Stars
- Kjendiser
- VMA's, teen choice og alle typer awards!! 

MYE MER!

Har du lyst å dra på utveklsing noen gang?

Natta!!

 05.09.12

Heisann! Da er jeg på'n igjen med bloggingen. Jeg heter altså Anna Leversen og er 15, blir snart 16 år. Jeg bor ganske sentralt. Noe som vil si at jeg bor i Stavanger, men går på skole i Sandnes som tar meg 4 minutter med tog. Jeg kommer til å blogge om litt av hvert, men denne bloggen er egentlig for året mitt i usa 13/14. Jeg skal prøve å holde bloggen mest mulig oppdatert så bare til å fulge med hver dag! 

Ja, utenom alt det maset der fra meg så kan jeg vel si noe om meg. Jeg er som sagt 16 år, født i 1996. Jeg heter Anna. Jeg går på cheerleading. Jeg går Medie på 1 vgs. Jeg er en positiv person for det meste.

 Jeg skrev i bioen min at jeg kommer til å blogge om hverdag og skole, men egentlig kommer jeg til å blogge om det som kommer over meg, og hvordan min reise til å komme meg til et år til usa blir. 

Håper dere liker den, Loveyah!


Jeg heter Anna, er 16 år og bor i Stavanger. Skoleåret 13/14 skal jeg være utevkslingsstudent i California. annaleversen@me.com

Add meg


Facebook


Instagram


Arkiv

 • Januar 2014
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012


 • Kategorier

 • Blogg
 • Utveksling


 • Utvekslingsblogger

 • Anja i California
 • Irlin i California
 • Jannicke i Arizona
 • Kari i Texas
 • Karoline i California
 • Rebekka i Kentucky
 • Stine i California
 • Thea i California
 • Tone i Michigan
 • Turi i California

 • Design av blomsterkrans  hits