pakket ferdig

Heisann! Da er det klart for avreise og om 12 timer sitter jeg på flyet til London. Idag fikset jeg alt det siste jeg trengte før avreise, så nå er jeg good to go! Jeg har ikke fullt opp hele kofferten + at jeg har en liten koffert til å ha på flyet. Jeg har alle papirene i orden, og fikk til og med fikset å skifte seter idag slik at jeg sitter med en kompis helt til new york, så det var bra :) 

Idag kom også en venninne av meg hjem fra Spania så jeg fikk sitt henne igjen før jeg reiste så det var veldig koselig. Kommer til å savne hun masse, men heldigvis skal vi skype så ofte som mulig!Love you Karen <3

Er vel ikke noe mer å si for denne gang, bortsett fra at jeg har fått alle flybillettene nå (selvfølgelig) og flyruta blir som følger;

Torsdag 1. August
✈ Tar flyet fra Stavanger klokken 12:10 og lander i London 13:05 (ca. 1t og 55 min)
✈ Tar flyet fra London 16:00 og lander i New York 18:40 (ca. 7t og 40min)

Noen andre som reiser imorgen? 

AnnaMK the summer set

Heisann! Nå er det virkelig ikke lenge til jeg reiser, og jeg må snart begynne å pakke skikkelig. Men igår, så begynte jeg å tenke litt på flyreisen, og musikk til flyreisen osv. Jeg vil liksom ikke høre på den samme musikken som jeg gjør hele tiden, også plutselig kom jeg over en sang som jeg likte godt. Chelsea av The summer set. Da fant jeg også ut at de hadde mange andre sanger som jeg likte godt, så tenkte jeg kunne dele dem :))


Trykk på de forskjellige bildene for å høre sangene :))

- Chelsea
- Lightning in a bottle
- Boomerang
- Someone like you 

Likte du sangene? Hvilken var din favoritt? #utveksling

AnnaMK flybillettene i boks

Heisann! Idag jeg fikk innenlands flybillettene fra New York til LA, forsikringspapirer og forberedelsenpapirer fra explorius. Jeg skal reise fra Stavanger 12:10 til London, men jeg vet ikke enda når jeg reiser fra London videre til New York. Reiseruta mi fra New York blir i hvertfall som følger;

- New York 06:45 AM og ankommer Phoenix, AZ 09:08 AM
- Phoenix 10:35 AM og ankommer Burbank, CA 12:01 PM

Heldigvis skal jeg ikke reise alene noen gang. Fra Stavanger reiser jeg sammen med tre stykker, og kjenner to av dem fra før, Håvard og Anna. Så det blir koselig :) og hele turen fra New York reiser jeg sammen med ei jeg har snakket med fra Oslo, og hun skal også til Lancaster, så vi har samme reiserute heldigvis :)

I forberedelsespepirene stod det om hva jeg måtte ha med i håndbagasjen og hvor mye vekt jeg kan ha med de forskjellige flyselskapene osv. Det stod også masse om de amerikanske tolle reglene og ting som kan skje på flyplassen og at hvis noe skulle skje meg, måtte jeg bare holde meg rolig osv. null stress. Nesten helt bak i heftet stod det en slags plan om hva vi skal gjøre i når vi ankommer New York. 

Torsdag 1. August: Dag 1
Vi ankommer flyplassen og drar direkte til JFK doubletree hotel for å få informasjon om de neste dagene. Vi ankommer nok mest sannsynlig sent på kvelden, så derfor blir det bare å kjøpe noe mat på hotellet, finne rommene og legge seg for å stå opp tidlig neste dag.

Fredag 2. August: Dag 2
Vi får frokost klokken 06:30 og blir hentet av buss klokken 08:00 til New York. Vi får sightseeing av den ene delen av Manhatta n, og dette er ferdig klokken 13:00. Etter dette har vi frem til klokken 18:00 tror jeg til å gjør hva vi vil, om det er å shoppe, eller gå rundt i New York. Når vi kommer tilbake til hotellet er det et møte og hva som skal skje dagen etter om jeg ikke husker helt heil.

Lørdag 3. August: Dag 3
Denne dagen går vel egentlig i det samme som dag 2, bare vi skal få sightseeing av den andre delen av manhattan, og når vi kommer tilbake til hotellet skal vi ha møte om å hvordan det kan være å møte vertsfamilien. 

Søndag 4. August: Dag 4
Dette er dagen alle på den samme campen jeg skal på, drar videre til vertsfamiliene sine. Jeg og Anja er de eneste som skal videre til LA, og vi reiser sammen hele turen. Siden vi drar så tidlig, så får vi ingen i New York på dag 4, og turen til LA tar ca. 6 timer.


Dette bildet tok jeg fra Stineincali.blogg.no, men jeg la til teksten.

Tenk at nå på denne tiden, om bare 6 dager, er jeg enten på flyet til New York, eller i London og venter på flyet! Om en uke er jeg i New York! Det er helt sykt! Gleder meg noe vanvittig i hvertfall, og det blir noe jeg aldri glemmer!

Hvordan er din reiserute? Når skal du på Soft Landing Camp? #utveksling

AnnaMK 

Jeg skal forresten få nytt design, so stay tuned! Det er laget av en god venninne, Tonje Lea :) Hun tar nydelige bilder og som du kan se på bloggen hennes, Blomsterkrans.blogg.no

 
It's time to say goodbye...

...DET ER EN UKE TIL JEG REISER!!!

Heisann alle sammen! Idag passerte jeg 7 dager til avreise! Vi gikk ut for å spise middag, både for å feire at søsteren min ble 19 år igår, men også for å si hadet til meg.. Det er jo fortsatt en uke til jeg reiser, men søsteren min reiser til Tyrkia på Lørdag, så da passet det best å gjøre det idag :)) Nå er det i tillegg veldig lenge til hele gjengen er samlet igjen, for min eldste søster Maria (www.marianyc.blogg.no) reiser til New York i September for å studere der i tre år på Berkley College. Vi var ute å spiste hele familen pluss Maria sin kjæreste. Da vi kom hjem satte Lena, Maria, Sture og meg oss for å ha en liten koselig kveld med film og kos. Vi så filmen Wanderlust, og den er til å anbefale! 

Veldig koselig :)) #utveksling

AnnaMK 

 Avskjedsfest

Heisann!

Idag har det vært helt nydelig vær her i Stavanger, og sommeren begynner for fullt. Bedre sent enn aldri i hvert fall :)) Uansett så var jeg på to avkjeds/grillfester igår for å si hadet til de nærmeste familiene mine før jeg reiser. Det er enda 11 dager til jeg reiser da, men siden de også skal på ferie, blir det litt vanskelig å treffe dem før det. Så da begynnte vi dagen med å dra opp til Farfar, for da hadde Tante, Onkel og søskenbarna mine kommet fra Bergen, og jeg fikk treffe dem også en siste gang før jeg reiser :) Vi grillet, spiste bær og gikk opp til Fritidsgården og så på dyrene og lekte på lekeplassen med ungene, kjempe kos :)

Klokken fire tok vi turen videre til tante på mamma sin side og feiret med den gjengen også. Grillet igjen, og hadde kos med dessert og såpebobler i hagen :)) Der var begge tantene og onklene mine, mormor og morfar og seks av søskenbarna mine. Det var veldig koselig å se alle sammen samlet igjen, selv om jeg treffer noen av dem igjen før jeg reiser :)Veldig kjekk og veldig varm dag! Jeg kommer til å savne alle kjempemasse, og det var utrolig koselig av tante a holde denne avkjedsfesten for meg :) Idag har jeg også fått bestilt meg en personlig almanakk for å holde styr på alt jeg skal gjøre når jeg er i USA, og en rettetang som jeg sendte direkte til der jeg skal bo slik at jeg slipper å drasse den med meg i kofferten. Grunnen til at jeg kjøper ny er fordi min her hjemme er ødelagt, og jeg trenger en ny :)

Ja, så nå har jeg en uke igjen med jobbing, så er det en halv uke hjemme, og så er det avgårde til New York! Gleder meg noe helt syyyykt :))

- Hvor lenge er det til du reiser? #utveksling

AnnaMK

 Utvekslingsutfordring nr.2

Heisann! Jeg fant en utvekslingsutfordring nr. 2 på en blogg når jeg bladde igjennom alle bloggene på exploriusgruppa på facebook. Siden jeg tidligere gjorde en utvekslingsutfordring nr.1 (HER) så kan jeg jo kjøre på med nr 2. So let's get started!

Når bestemte du deg for å dra til USA?
Jeg bestemte meg til å dra til USA når min eldste søster var utveksling i 2010-2011.

Hvorfor valgte du USA?
Jeg valgte USA fordi for meg var det egentlig ikke noe annet valg. Jeg elsker USA og dette er min sjangse til å få oppleve litt av drømmen min om å en gang bo i LA :))


Hvorfor vil du dra på utveksling? 
Jeg vil dra på utveksling fordi det virker som en helt utrolig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme, og det er noe jeg kommer til å angre på hvis jeg ikke gjør det.

Hvordan var intervjuet med explorius?
Jeg var veldig nervøs for intervjuet på skype, men det var jo ingenting å være redd for. Det var ikke skummelt, og ikke noe stress.

Har du opplevd noe negativt med explorius?
Nei, så langt har jeg ikke opplevd noe negativt.

Vil du anbefale dem?
Ja, det vil jeg absolutt! Nesten alle jeg kjenner har reist med explorius og alle er superfornøyd.

Har du fått vertsfamilie?
ja, har fått en vertsfamilie i Lancaster, California.

Hvordan er byen du skal til?
Lancaster er den 30. største byen i California med ca. 150 000 inbyggere, og kåret til det beste stedet og bo i 2012 tydeligvis.Hva skal du gi i gave til vertsfamilien? 
Jeg har ikke helt plukket ut hva jeg skal kjøpe, bortsett fra melkesjokolade :))

Når fikk du vertsfamilie? 
Jeg fikk den gode nyheten den 16. Mai 2013.

Er det noen muligheter for shopping der du skal?
Ja! Bare 12 minutter kjøretur er det et gigantisk kjøpesenter me butikker som blandt annet Victoria's Secret og Forever 21.


Er du god i engelsk?
Jeg vil si at jeg selv er litt over gjennomsnittet god i engelsk. Har flere ganger blitt fortalt av amerikanere at jeg ikke har aksent :))

Hva vil du gjøre etter vgs?
Helt ærlig har jeg ikke peiling.. Eneste jeg har tenkt på er å studere markedsføring og økonomi i London eller noe.

Hvordan skal du pakke?
Jeg skal pakke i en stor koffert, åsså skal jeg ha en liten koffert på flyet og en ryggsekk/veske.

Skal du på camp i New York og gleder du deg?
Det skal jeg, og gleder meg noe helt sykt!


Får dere T-skjorte eller noe dere må reise i?
Nei, det tror jeg ikke, og det er jeg sykt glad for haha

Har dine foreldre støttet deg hele veien, eller har de vært skeptiske?
Foreldrene mine har støttet meg 110% 

Skal noen av vennene dine på utveksling?
Ja, til nå skal tre av vennene mine på utveksling også :)

Når reiser du?
Reiser fra Stavanger 1. August.

Anbefaler du folk å dra på utveksling?
Ja, det gjør jeg. Har bare hørt gode ting fra tidligere utvekslingsstudenter, og vil tro at det er en opplevelse for livet.

Skal du på noen arrangerte turer i løpet av året?
Nei, tror ikke jeg skal noe, bortsett fra tur til Las Vegas og San Fransisco med vertsfamilien.Hvem betaler?
Pappa betaler ;) + stipend fra Lånekassen

Skal du drive med noen spesiell sport mens du er der? 
Ja, jeg skal drive med cheerleading :)

Hva gleder/gruer du deg mest til?
Jeg gruer meg mest til første skoledag egentlig, og gleder meg mest til å komme til California. 

Hvor mange dager er det til du reiser?
I dag er det 23 dager til jeg reiser :)) 

Hvordan tror du skolen der vil være?
Jeg tror den vil være bra, masse folk med ca. 3500 elever, ellers vet jeg ikke..

Første dag på high school - hvordan vil du sosialisere deg? 
Ja, første skoledag.. Jeg er veldig sjenert, men skal prøve så godt jeg kan å prate med noen selv om jeg ikke er så veldig flink til det. Kanskje noen snakker til meg? :))

Har du en kjæreste som du reiser ifra?
Nope 

Hvilket karakternivå ligger du på i engelsk?
Jeg har 5-6 i muntlig og 5 i skriftlig :))

Tror du at du kommer til å få hjemlengsel?
Jeg vet jeg kommer til å få hjemlengsel, men det skal jeg nok overleve. 

Håper dere likte svarene! #utveksling

- AnnaMK
klar for New York City

Halloen! Igår satt jeg og tenkte på hvordan klær jeg skulle ha på meg når jeg skal sprade rundt i New York i tre dager, og ville gå litt comfy. Jeg tenkte først litt på skjørt, men jeg eier ingen skjørt, så jeg gikk på nett for å se om jeg fant noe billig. Fant noe, men var ikke fornøyd.. så trykket jeg på kjoler på bikbok sin nettside å fant den perfekte kjolen for NYC! Jeg dro på Kvadrat idag og de hadde den inne, men ikke mangen igjen, så der var jeg heldig. Den er stor og komfortabel og ikke for kort, perfect <3  så ja, slik ser den ut:

Ja, så den går ned til litt over halveis på låret, så passe lengde :)) Digger den!

Søte pusæn lå å sov så søtt, så knipset et bilde av han også, kommer til å savne babyen min! <'3

- Hva synes du om kjolen? #utveksling

- AnnaMKEndret avreisedato

Heisann!

Nå har det skjedd noen ting siden sist. For noen dager siden fikk jeg det amerikanske visumet i posten, og igår fikk jeg fått endret avreisedato til 1. August. To dager før jeg egentlig skulle dra. Jeg kunne også velge om jeg ville ankomme LA 3. August eller 4. August. Jeg valgte da å ankomme 4. August slik at jeg får en full Soft Landing camp :) Jeg skal sansynligvis reise med to andre fra Stavanger, men nå sitter jeg og venter på at Anja også skal få lov til å reise samtidig som meg. Vi skal til samme sted, så det hadde vært supert å reist sammen med henne! Jeg har snakket veldig masse med hun på facebook også. Så nå teller jeg bare dagene til jeg drar, 28 dager gjenstår...

Idag er det akkurat en måned til jeg enten er i Cali eller på vei, wohoo :) Ankommer om en måned i hvertfall!

Nå er jeg også i full gang med å sende inn søknad på stipend og få dekket 85% av skolepengene :)

- Hvor langt har du kommet i prosessen? Når reiser du? #utveksling

AnnaMK 

 


Jeg heter Anna, er 16 år og bor i Stavanger. Skoleåret 13/14 skal jeg være utevkslingsstudent i California. annaleversen@me.com

Add meg


Facebook


Instagram


Arkiv

 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012


 • Kategorier

 • Blogg
 • Utveksling


 • Utvekslingsblogger

 • Anja i California
 • Irlin i California
 • Jannicke i Arizona
 • Kari i Texas
 • Karoline i California
 • Rebekka i Kentucky
 • Stine i California
 • Thea i California
 • Tone i Michigan
 • Turi i California

 • Design av blomsterkrans  hits